Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Kan faalangsttraining helpen om over je faalangst heen te komen?

Een beetje zenuwen voor een presentatie, sollicitatie of examen is niet erg. Het zorgt ervoor dat je scherp bent en goed en gestructureerd kunt presteren. Maar sta jij bibberend voor je collega’s als je een presentatie moet geven? Of zou je het liefst wegkruipen als je een (rij)examen of tentamen hebt? Dan heb je wellicht te maken met faalangst: je bent bang om tekort te schieten of niet aan de verwachtingen te voldoen.

Een kwestie van zelfvertrouwen dus. Om faalangst weg te nemen en je zelfvertrouwen op te krikken kan faalangsttraining een oplossing bieden. Dit soort trainingen zijn er in vele verschillende soorten en maten. Waar bij de een de focus ligt op het accepteren van de eigen gebreken en het minder hoog leggen van de lat, wordt bij een andere faalangsttraining meer aandacht geschonken aan het uitbannen van negatieve bijgedachten.

Wat vind jij van faalangsttraining? Heeft het jou geholpen om van je faalangst af te komen? Wat heb jij geleerd? Of ben jij op een andere manier van je faalangst afgekomen bijvoorbeeld met een doe-het-zelf boek?

Terug naar het begin
.
- Advertentie -
- Advertentie -