Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van bronchiolitis

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door MSc. P. Schipper
4 uit 5 - 9 beoordelingen
Beoordeling icoon7 mensen vonden deze informatie nuttig

Doorgaans herstellen mensen binnen drie tot vijf dagen en is een specifieke behandeling voor bronchiolitis niet noodzakelijk. Belangrijk is dat iemand met bronchiolitis goed drinkt. Als de ademhalingsproblemen verergeren, de huid blauw kleurt of er tekenen zijn van uitdroging, raadpleeg dan een arts. Ook als de persoon bekend is met een hart- of longziekte of een slecht afweersysteem, is het verstandig om bij verdenking van bronchiolitis een arts te raadplegen.

Bij een eventuele ziekenhuisopname wordt het zuurstofgehalte in het bloed nauwlettend in de gaten gehouden. Eventueel dienen de artsen extra zuurstof toe door middel van een slangetje of masker. Bij uitdroging wordt een infuus aangelegd.

Omdat bronchiolitis meestal veroorzaakt wordt door een virus heeft antibiotica geen zin. Ook luchtwegverwijders hebben vaak geen nut, maar behoren wel tot de behandelingsopties.

Bronnen

Deze informatie is gebaseerd op de volgende bronnen: 

Deze informatie is gebaseerd op de volgende bronnen: 

Pagina laatst aangepast op 11-03-2021

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

MD. P. Schipper, arts
MSc. P. Schipper

Basisarts (psychiater i.o.)

Mondriaan

Vond je deze informatie nuttig?

4 uit 5 - 9 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -