Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Patiëntverhalen over albinisme

Bekijk hieronder het overzicht van verhalen van patiënten over albinisme. Lees hoe anderen omgaan met albinisme en wat hun ervaringen zijn. Laat jouw reactie op dat verhaal achter en kom in contact met lotgenoten.

Terug naar het begin
  • "Na veel onderzoeken bleek ons kind albino te zijn"

    Lekker ravotten in de tuin, kleurrijke tekeningen maken en racen op zijn driewieler. Ruben leek in alle opzichten een normale peuter, totdat zijn ouders Petra en Mark ontdekten dat hij zijn oogjes wegdraaide als hij moe was. Zij kwamen in de medische malle molen terecht met een onverwachte uitkomst: Ruben bleek een albino

    7reacties | Verhaal door Petra en Mark (33)
  • Leven met maar 20% zicht door albinisme

    Vanaf haar geboorte heeft Susan (22 jaar) albinisme. Dat houdt in dat ze geen pigment aanmaakt. Hierdoor heeft ze een bleke huid, wit haar en een visuele beperking. Met bril ziet ze slechts 20 procent. Dit heeft gevolgen voor bijna alles wat ze dagelijks onderneemt. “Veel mensen staan er niet bij stil, maar slecht kunnen zien beïnvloedt eigenlijk alles. Van studeren tot werken, van sport en hobby’s tot koken en van fietsen tot het openbaar vervoer (autorijden zit er helaas niet in). Doordat je minder ziet, wordt dat allemaal wat lastiger”, aldus Susan.

    0reacties | Verhaal door Susan (22)
.
- Advertentie -
- Advertentie -