Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Vaker op vakantie na je pensioen?

Mensen die midden in hun drukke werkzame leven zitten, willen het nogal eens roepen: "Als ik met pensioen ben, dan ga ik het ervan nemen!" Ze zien ernaar uit om alle vrijheid te hebben om regelmatig op vakantie te gaan. Een camper kopen en eropuit trekken wanneer je er maar zin in hebt, of een lange wereldreis maken... wie droomt er niet van?

Uiteraard zijn er mensen die na hun pensioengerechtigde leeftijd gewoon doorwerken. Maar de meeste mensen werken tot hun pensioen of willen zelfs vervroegd stoppen met werken. Als je eenmaal niet meer hoeft te werken, ga je dan ook echt vaker op vakantie? Heb je na je pensionering inderdaad alle vrijheid om te gaan reizen? Of zijn er toch dingen die je hierin belemmeren, zoals bijvoorbeeld je gezondheid?

Denkt je partner en jij hetzelfde over dit onderwerp? En, niet onbelangrijk, heb je er het geld voor?

Terug naar het begin

Reacties

 • Har

  08 juli 2014 20:05

  Dat is eenvoudig te beantwoorden: het geld beperkt de vakantie of je moet van kamperen houden.

  • Caravanner

   08 juli 2014 18:34

   Ik ben nu 81. Ben in april, mei en juni 2014, alleen door Frankrijk wezen trekken na het overlijden van mijn vrouw. Moet wel zeggen met ze tweeën is het gezelliger. Vanaf mijn VUT ben ik ieder jaar reizen gaan maken met de caravan. Griekenland, Roemenië, Tsjechië, Hongarije, Spanje, Portugal en een reis rond de Oostzee door 9 landen. Ben erg actief, fiets veel en heb veel hobby's. Ik hoop het alleen de volgende keer met een partner te doen. Voel me gezond en hoop dat ik dit nog lang mag blijven doen.

   • Peerke

    08 juli 2014 17:27

    Men roept maar dat alle gepensioneerde stinkend rijk zijn, maar het tegendeel is meestal anders. Wij willen wel graag vaak op vakantie of uitstapjes maken maar vanwege een financiële tegenval, en zeker door de maatregelen van de regering, zijn wij blij dat wij maandelijks kunnen rondkomen. Dit is niet om te klagen, maar wel de waarheid!

    • Pensionada

     08 juli 2014 17:15

     Wij zijn in een vakantieland gaan wonen. Voordelen:
     - Het hele jaar door zon/zee/strand
     - Kosten van levensonderhoud zijn de helft van NL (mits je niet in een toeristische locatie gaat zitten), dus met een modaal pensioen leven we "rijk".
     - Belastingvoordeel.
     - De kinderen+kleinkinderen komen graag en vaak, hoeven alleen hun vliegticket te betalen, want logies is in "hotel Pa&Ma".
     Wij zijn dus het hele jaar door op vakantie :-)

     • Werkoloog

      08 juli 2014 16:04

      Omdat mijn netto inkomsten na mijn pensionering met 60% gedaald zijn, ben ik verplicht om door te moeten werken en is er voor mij geen enkele kans meer om op vakantie te kunnen gaan.

      • Pensionada

       12 juli 2014 01:40

       @Peerke: Precies: dat hadden wij ook toen we nog in NL woonden. We kwamen nèt rond, maar toen de wasmachine en de koelkast het binnen 1 maand begaven, moesten we ons spaargeld aanspreken.
       Dat hakt er dan behoorlijk in en je kunt dat niet eindeloos herhalen, want sparen is er niet meer bij.

       @Werkoloog: Bij ons daalde het netto inkomen ook schrikbarend: je loopt je vakantiegeld, 13e maand, bonussen, onregelmatigheidstoeslag etc. ook nog eens mis. Mijn man en ik hebben ook overwogen om door te werken, maar na 40 jaar noeste arbeid, vonden wij dat al te gortig.

       De verhuizing was een gouden greep.

      • Pam kaspers-Mentink

       09 juni 2011 11:53

       Bij ons komt het er in de praktijk niet van om vaker op vakantie te gaan. De oorzaak: financien. We hebben geen schulden en wel een buffer(tje). Maar doordat we er in inkomen toch behoorlijk op achteruitgegaan zijn, hebben we bijna maandelijks iets van dat buffertje nodig. Het onderhoud van de auto betalen we daarvan, de extra dingen, zoals een nieuwe afzuigkap en ook de voedingssupplementen kan ik niet betalen van ons maandelijks inkomen. Extra vakantie willen we daar niet van betalen, want dan blijft er al gauw niets over. Wat wel kan en wat we ook regelmatig doen, is de kinderen opzoeken. Dan zijn we niet afhankelijk van het weekend of moeten we perse op zondagavond weer thuis zijn. Ook eens een paar dagen oppassen ligt nu binnen ons bereik.

       • M.A.

        07 juni 2011 18:41

        Het is natuurlijk altijd zo dat je gezondheid het wel toe moet laten om nog leuke dingen te kunnen ondernemen. Wij hebben altijd graag gereisd, maar nu we op het punt staan met prepensioen te gaan, zullen we er zeker naar streven iets vaker te gaan. Weekendjes zijn ook leuk en tja...je moet als je jong bent al zorgen dat je wat opzij legt voor "later", als je met pensioen gaat, anders kom je tijd tekort. Maar ik wil met name Henk geruststellen, vaak is het verblijf op zich in landen als Spanje of Kroatie b.v. een aardig stukje voordeliger dan in ons dure Nederland!

        • bertus pots

         15 januari 2011 14:26

         Wij zijn een stel van 67 en 68 jaar. 42 jaar getrouwd en reizen 4 a 5 maal per jaar. We vertrekken over 7 dagen naar kenia. Ja, we gaan ook op safari en ook om rust te zoeken in een strand-hotel. In Juni gaan we 4 a 5 weken met de caravan naar Italie.

         • Maidy Hartog

          31 maart 2010 03:23

          Natuurlijk, wil je vaker op vakantie, maar alleen als er de middelen voor zijn.
          Je kan de ontspanning ook dichter bij huis zoeken.
          Geniet van elk moment wat voor jou belangrijk of dierbaar is.
          Het belangrijkste is je gezondheid en als die goed is kan je genieten van je pensioen.

          • Maidy Hartog

           30 april 2009 02:59

           Ja, heerlijk iets plannen zonder te kijken of het wel uitkomt op het werk. Heerlijk uitgerust op vakantie was vroeger een utopie. Alles moest af en dan pas was je klaar om met \"vakantie\" te gaan. Nu kan ik lekker naar een vakantie toe denken en niet werken. Het is beter voor jezelf om relaxed op vakantie te gaan dan te \"ont\"stressen.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -