Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Steunkousen voor tromboseonderzoek

donderdag 12 oktober 2017 | Bron: Trombosestichting

13 oktober is Wereld Trombose Dag. De Trombosestichting vraagt daarom extra aandacht voor trombose en presenteert de steunkous: kleurrijke sokken waarmee je tromboseonderzoek steunt. 

Trombose

Bij trombose blokkeert een ongewenst bloedstolsel de bloedstroom in een ader of slagader. Dit komt vaak voor: jaarlijks krijgen ruim 40.000 mensen een trombose in een ader in hun arm, been of longen. Het gaat hier niet alleen om ouderen: iedereen, jong en oud, actief of niet, kan trombose krijgen. Vaak is de trombose ernstig: een op de vier mensen overlijdt aan de gevolgen van trombose. Bijna de helft van de mensen met een ernstige trombose ontwikkelt het post-trombotisch syndroom (PTS). Zij houden ernstige beperkingen over aan de trombose en moeten vaak levenslang medicijnen gebruiken en een (medische) steunkous dragen.

Steunkous

Iedereen kan trombose krijgen, en de gevolgen zijn vaak ernstig. Meer onderzoek naar trombose is daarom hard nodig. Met de steunkous steun je het tromboseonderzoek. Je kunt deze bestellen via de website van de Trombosestichting voor 10 euro per paar.

.
- Advertentie -
- Advertentie -