Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Meer Nederlanders bestellen medicatie online

donderdag 06 juni 2019 | Bron: PostNL

Meer Nederlanders bestellen medicatie online

Eén op de vijf Nederlanders die dagelijks medicatie gebruikt, bestelt zijn of haar medische hulpmiddelen of medicijnen online. De cijfers komen uit onderzoek onder ruim 1200 medicijngebruikers, uitgevoerd door Multiscope in opdracht van PostNL.

Gemak van bestellen

Met name het bestellen van medische hulpmiddelen neemt toe, zoals krukken en incontinentiemateriaal. Veiligheid en betrouwbaarheid van levering (57.1%) en zelf kunnen bepalen wanneer en waar de bestelling geleverd wordt (54.6%) vinden de respondenten uit het onderzoek daarbij het belangrijkst. Eén derde van de respondenten verwacht in de toekomst medische hulpmiddelen te gaan bestellen via internet.

Voor het bestellen van medicijnen worden gemak van bestellen (77.3%) en levering thuis (42.1%) als belangrijkste redenen ervaren. Daartegenover is de helft van de Nederlanders nog terughoudend met online medicatie bestellen. De belangrijke redenen daarvoor zijn een gebrek aan vertrouwen in webshops (22%) en gebrek aan persoonlijk advies (21.8%)

Smart health apps

Het toenemende aantal Nederlanders dat online bestelt weerspiegelt de digitalisering van de zorg. Ruim 1 op de 3 Nederlanders gebruikt smart health apps of domotica vanuit huis om de gezondheid te monitoren, waarvoor een afspraak met de arts dus niet nodig is. Daarnaast verwacht een meerderheid (63%) komend jaar een smarth health app of domotica aan te schaffen.

Huub Zijlstra van PostNL vertelt: ‘De belangrijkste redenen voor het gebruik van smart health apps en producten zijn volgens de respondenten het stimuleren van beweging, het verbeteren van de lichamelijke gezondheid en monitoren van lichaamsfuncties.’ Voor het vinden van medische informatie of het afspreken met zorgspecialisten, maken mensen ook steeds vaker gebruik van digitale mogelijkheden, zoals het medische afsprakenplatform solvo.nl.

.
- Advertentie -
- Advertentie -