Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Eind september: Week van de Pijn 2016

woensdag 21 september 2016 | Bron: Week van de Pijn

Week van de Pijn 2016

Tijdens de Week van de Pijn, van 26 september tot en met 1 oktober 2016, wordt chronische pijn (pijn die langer dan drie maanden aanhoudt) bij een breed publiek onder de aandacht gebracht.

Twee miljoen Nederlanders met chronische pijn

Wist je dat meer dan twee miljoen Nederlanders met chronische pijn leven? Dat heeft niet alleen grote invloed op het dagelijks leven, relaties en werk van pijnpatiënten, maar is ook een maatschappelijke kostenpost van formaat: zo’n 20 miljard euro per jaar. 

Meer bewustwording

Pijn Samen, een onafhankelijk initiatief waaraan meer dan vijftig organisaties meewerken, vraagt dan ook erkenning, herkenning en bewustwording van chronische pijn in Nederland. Dit kan leiden, naast besparing van zorgkosten, ook tot minder verzuim van werk of school, en tot een veel betere kwaliteit van leven voor tal van chronische pijnpatiënten.

Patiëntenverenigingen, behandelaars, zorgprofessionals en aanbieders van producten en diensten, hebben in het project Pijn Samen hun krachten gebundeld om een efficiëntere en effectievere aanpak van chronische pijn te bevorderen. Lees hier meer over de doelstellingen en samenwerkende partijen.

De Week van de Pijn 26 september t/m 1 oktober

Tijdens De Week van de Pijn staan een congres, een patiëntendag, de documentaire “Om gek van de worden” een spannende thriller “Anoniem” en diverse evenementen in het land op het programma om aandacht te vragen voor chronische pijn. En om de ruim twee miljoen Nederlanders die leven met chronische pijn ‘een gezicht te geven’.

De rol van ziekenhuizen

Ook ondersteunen diverse ziekenhuizen in Nederland, samen met de Patiënten Vereniging voor Neurostimulatie (PVVN) en St. Jude Medical, de landelijke campagne “De week van de Pijn”. De ziekenhuizen Isala Zwolle (29 september) en St. Maartenskliniek (1 oktober) organiseren een speciale infosessie over chronische pijn. Tijdens deze sessies zullen specialisten meer vertellen over chronische pijn en de verschillende therapieën om de aandoening te bestrijden. Daarnaast zullen patiënten hun ervaringen delen over de impact van chronische pijn op hun leven. Voor meer informatie kunt je contact opnemen met het Isala Zwolle of de St. Maartenskliniek.

Lees hier meer over De Week van de Pijn.

Congres voor pijnprofessionals en publieksdag voor patiënten

Tijdens de week worden in Eye Amsterdam een pijncongres over actuele kennis en een andere kijk op chronische pijn (28 september) en publieksdag over praktische handvatten voor omgaan met chronische pijn (29 september) georganiseerd. Interessant voor zowel professionals in de zorg als patiënten en hun verzorgenden.

Voor zorgprofessionals (artsen, specialisten, behandelaars en verpleegkundigen) is er een speciale lezerskorting van 20%. Gebruik bij inschrijving de code weekvandepijn.

Pijnpatiënten* kunnen voor slechts € 25,- naar de publieksdag toe of voor € 10,- deze dag livestream volgen. Lees hier meer informatie over deze actie.

(*Ook zij die aangesloten zijn bij Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem en alle aangesloten patiënten organisaties, Stg. Chronische zenuwpijn, NVLE, Onzichtbaar Ziek). Beide dagen zijn geaccrediteerd.

.
- Advertentie -
- Advertentie -