Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Bloedsuikerspiegel monitoren met een simpele scan

donderdag 15 december 2016

Bloedsuikerspiegel monitoren met een simpele scan

Dit najaar leerde Gezondheidsplein op de Europese Quantified self conferentie in Amsterdam hoe self-trafficking onze levenskwaliteit kan verbeteren. Quantified self is een beweging die technologie laat integreren op aspecten van ons dagelijks leven. Een voorbeeld is de Freestyle Libre die mensen met Diabetes Type I de mogelijkheid geeft om de bloedsuikerspiegel met een simpele scan nauwkeurig te monitoren.

Stefanie Rondags, een Nederlandse blogger en PhD student in medische psychologie, is een van de eerste Nederlanders die de Freestyle Libre mocht uitproberen. Dat doet ze sinds 2014. Stefanie heeft al veertien jaar Diabetes en is erg enthousiast over de Freestyle Libre: “De Freestyle Libre geeft mij heel veel rust. Ik heb continue inzicht in mijn insulinespiegels. Mijn beslissing om wel of geen insuline te gebruiken is nu gebaseerd op cijfers en niet op subjectieve gevoelens.”

Meten van glucoselevels

Op dit moment meten diabetespatiënten glucoselevels met behulp van een pijnlijke vingerprik die alleen inzicht geeft in hoeveel glucose er in het bloed zit op het moment van prikken. Het is dus een momentopname. Met De Freesyle Libre controleer je glucose in één seconde met een pijnloze scan. Dat vergroot therapietrouw en leidt tot minder hypo's en glucosegebruik waardoor de levenskwaliteit verbetert.

De Quantified self beweging  

De Quantified self beweging begon al ruim voordat andere meetapparaten zoals de Apple Watch hun intrede deden. Quantified self gaat veel verder dan alleen voor de lol resultaten bijhouden, maar gaat om de relatie tussen technologie, cultuur en menselijk gedrag.

Meer weten over de Freestyle Libre

Heb je Diabetes Type I en wil je meer weten over de Freestyle Libre? Op Diabetweter geeft Stephanie een kritische blik op de Nederlandse Diabetes Zorg en vertelt ze over haar ervaringen met de Freestyle Libre.

.
- Advertentie -
- Advertentie -