Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Waar moet je aan denken bij het kiezen van een hulpmiddel?

3.9 uit 5 - 30 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Als je via de Wmo hulpmiddelen aanvraagt en kiest voor uitkering in natura, dan bepaalt de gemeente welke rolstoel of welke zorg je krijgt. Dat kan heel makkelijk zijn als je snel tevreden bent of als je er tegen opziet producten en diensten te vergelijken. Je hoeft niet zelf uit te zoeken welke rolstoelen er allemaal zijn, wat ze kunnen, wat ze kosten en waar ze verkrijgbaar zijn.

RolstoelToch is het goed om niet zomaar klakkeloos datgene te nemen wat je toegewezen krijgt. Je mag best kritisch zijn. Misschien past de rolstoel die je toegewezen krijgt niet bij jouw levensstijl. Als je actief bent en veel eropuit gaat heb je een ander soort rolstoel nodig dan wanneer je veel thuis bent en vaak moet manoeuvreren in kleinere ruimtes.

En wat geldt voor een rolstoel geldt uiteraard ook voor andere hulpmiddelen en voor zorg. Je mag best kritisch zijn. De zorg of het hulpmiddel moet jouw dagelijks leven vergemakkelijken. Dat betekent dat je er goed gebruik van wilt maken. Durf daarom te zeggen wat je nodig hebt en wat je wensen zijn en waar je zorg of hulpmiddel volgens jou aan moet voldoen. Al deze factoren maken het lastig om de juiste keuze te maken. Waar kies je voor? Al deze beslissingen hoef je niet alleen te maken. Er zijn verschillende instanties die je hierbij helpen. 

Lees meer over de mogelijke medische hulpmiddelen bij een lichamelijke beperking. Van een speciale auto tot aanpassingen in huis.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

3.9 uit 5 - 30 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 04-04-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -