Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Waar kun je terecht voor professionele voetverzorging?

4.2 uit 5 - 6 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Als je voetproblemen hebt, kun je bij verschillende gespecialiseerde voetverzorgers terecht:

  • VoetverzorgingDe voetverzorger of pedicure verzorgt de nagels en de huid van de voeten en behandelt ook aandoeningen zoals ingegroeide nagels of kalknagels. Hij kan daarbij gebruik maken van instrumenten en medicijnen, maar is geen arts.
  • Een podotherapeut is een paramedicus die voetklachten diagnostiseert en behandelt. Paramedisch wil zeggen dat de podotherapeut op verwijzing van een arts of specialist werkt. Het kan bijvoorbeeld gaan om standafwijkingen aan de voeten, tenen of nagels, overbelastingsklachten of sportblessures. Ook klachten elders in het lichaam (benen, rug) die ontstaan door afwijkend functioneren van de voeten horen tot het werkterrein van de podotherapeut. Behandeling bestaat bijvoorbeeld uit inlegzolen, een nagelbeugel of adviezen over voetverzorging en schoeisel.
  • Het werk van de podoloog overlapt grotendeels met dat van de podotherapeut. Het beroep podoloog is niet beschermd, dat impliceert dat eigenlijk iedereen zich podoloog mag noemen. Mede daarom is er een landelijke organisatie opgericht (LOOP) waar alleen podologen zich kunnen inschrijven die aan bepaalde eisen voldoen. Zij noemen zich registerpodologen. Bij de podoloog kun je ook terecht voor een aangepaste schoenen.
  • De orthopeed is een medisch specialist die afwijkingen aan botten, pezen en spieren behandelt.
  • Mensen met voetproblemen door diabetes kunnen terecht bij een voetverzorger of podotherapeut met een diabetes-aantekening of bij een diabetesverpleegkundige.
- Advertentie -
Terug naar het begin

Vond je deze informatie nuttig?

4.2 uit 5 - 6 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 22-09-2021

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -