Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Is het bleken van tanden wel veilig?

3 uit 5 - 2 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Tanden bleken is een serieuze aangelegenheid wat het beste door specialisten uitgevoerd dient te worden, laat je dan ook goed voorlichten alvorens je een behandeling neemt. Enkel tandartsen en klinieken hebben de kennis en ervaring, die nodig is om een goed resultaat te krijgen.

TandenBij verschillende behandelingen wordt (een gel met) waterstofperoxide gebruikt voor het bleken van de tanden. Peroxide is een oxidant, het oxidatie proces wordt versneld door het gebruik van een speciaal blauw licht. De waterstofperoxide dringt door de kristalvormige structuur van het tandglazuur heen en bindt zich aan de verkleuringen (bacteriën) op het tandbeen. Vervolgens valt de peroxide die gebonden is met de pigmenten uiteen in H2O (water) en O2 (zuurstof).

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat 25% waterstofperoxide een veilig percentage is voor het behoud van sterke, gezonde tanden. Tandenbleekklinieken die pretenderen het tandvlees niet af te hoeven dekken omdat de bescherming in de bleekgel is verwerkt bereiken dan ook absoluut niet het resultaat dat behaald dient te worden met behandelingen op basis van waterstofperoxide.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

3 uit 5 - 2 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 20-11-2015

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -