Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Hoe moet je omgaan met je partner die seksverslaafd is?

4.4 uit 5 - 16 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Een seksverslaving heeft hoe dan ook een enorme invloed op je relatie. Omdat de verslaafde zich vaak schaamt, zal die er niet altijd uit zichzelf over beginnen. Toch is het belangrijk om stappen te ondernemen voordat de situatie escaleert. Hieronder een aantal tips wat je kunt doen:

  • Vrouw op de rand van het bed. Praten. Probeer er zoveel mogelijk over te praten en maak de seksverslaafde bewust van zijn probleem.
  • Begrip en noodzaak. Misschien dat jullie samen de oorzaak van de verslaving kunnen achterhalen. Toon in ieder geval begrip voor het verhaal en laat de seksverslaafde de noodzaak inzien om hulp te zoeken. Met behulp van therapie is een seksverslaving namelijk goed te behandelen.
  • Therapie. Steun je partner in het volgen van therapie. Door te praten, kunnen jullie er samen sterker uitkomen. Ook kunnen jullie besluiten om samen in therapie te gaan of deel te nemen aan groepsgesprekken. Lees hier meer over op de pagina ‘Hulp bij seksverslaving: verschillende behandelingen bij seksverslaving. 
- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

4.4 uit 5 - 16 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 04-03-2014

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -