Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Darmkrampjes bij baby's

2.2 uit 5 - 5 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Baby's kunnen in de eerste maanden soms heftige darmkrampjes hebben. Dat is heel normaal. Het maakt niet uit of je flesvoeding of borstvoeding geeft, bijna elke baby heeft er wel eens last van. Dit komt doordat hun maag-darmkanaal nog niet helemaal goed is ontwikkeld. Vaak komen de krampen een half uur tot een uur na het voeden. Je baby maakt dan een boze indruk: het heeft de vuistjes gebald, schopt krachtig met de voetjes en huilt aanhoudend. Soms gaat dit gepaard met diarree of juist het uitblijven van de ontlasting. Het buikje kan een beetje opgezet zijn, wat een teken kan zijn van gasophoping in de darmen.

BabyvoetjesOmdat baby's vaak aanhoudend huilen als ze last hebben van darmkrampjes en hierdoor niet altijd doorslapen, voel je je als ouder weleens machteloos. Gelukkig kun je wat doen om de klachten te voorkomen of om de pijn te verzachten. In dit dossier vind je meer informatie over het ontstaan en het herkennen van darmkrampjes om vervolgens over te gaan op tips en producten om het tegen te gaan. 

- Advertentie -
Verder lezen

Vond je deze informatie nuttig?

2.2 uit 5 - 5 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 15-07-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -