Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Heb jij last van zweetvoeten?

Zweetklieren produceren vocht dat ons lichaam uitscheidt: dat is zweet. Zweet houdt je lichaamstemperatuur op peil. Op zich is transpiratievocht geurloos. Toch gaat zweet vaak gepaard met een vervelende lucht. Met name zweetvoeten hebben de eigenschap dat ze een penetrante geur verspreiden.

Die genante lucht wordt veroorzaakt door bacteriën. Deze leven graag in warme, broeierige en vochtige sferen waar ze zich snel vermenigvuldigen. Bovendien nestelen ze zich in oude huidcellen die veelal op de voeten of in schoenen te vinden zijn. Daar veroorzaken de bacteriën die vervelende, gênante lucht.

Wat moet je doen om die zweetvoetengeur te bestrijden? Naast goede voetverzorging is het gebruik van povidonjodium een prima methode om de zweetgeur te verminderen. Jodium heeft namelijk een bacteriedodende werking. Heb jij last van zweetvoeten? Veel of weinig? Belemmert het jou in je (sociale) bezigheden?

 

Reacties

 • W.Engels

  19 mei 2010 09:39

  In 1985 heb ikde nodige hartaanvallen gehad en ben toen gedotterdVÕÕR de aanvallen had ik stinkende voeten die iedereen rook NA het dotteren was ook de stinkende lucht weg Iedere arts zegt dat heeft niets met elkaar te maken maar bij mij tot op heden kennelijk wel Dit is zomaar een verhaal mogelijk komt het hier of daar meer voor

  • Lennard

   23 februari 2010 14:46

   Ik heb jaaaaaren last van zweetvoeten gehad. Ik dorst nooit mijn schoenen uit te doen, schaamde me dood wanneer ik het door mijn schoenen heen rook en heb echt alles geprobeerd. Voetenbadjes met kruidenmengsels, aardappelschillen, thee, zout, soda enz.... Alle mogelijke deo\'s, zalfjes, poeders, oma\'s tips zoals erover heen urineren, blote voeten lopen, azijn, zinkzalf nouja noem alles maar op.

   Op een of ander forum raadde iemand Pedi Spray aan, bij de etos te koop. En een ander raadde antiroos shampoo aan. Dit waren de enige twee middelen die ik nog niet had geprobeerd dus ik naar de Etos en 2 flesjes pedi spray plus anti roos shampoo afgerekend.

   Na 1 week \'s ochtends en \'s avonds mijn voeten eerst goed te hebben gewassen met head and shoulders en ze daarna in te sprayen met pedi spray was ik van mijn zweetvoeten af! Ben er nu al een jaar vanaf!
   Ik weet niet precies of het nu de pedi spray of de head and shoulders was die het zweten deed stoppen, of misschien de combinatie.

   Reageer ook

   Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

   Meld je aan voor de nieuwsbrief

   En ontvang 2 tot 4 keer per maand alle informatie over jouw gezondheid

   Je kunt je op ieder moment uitschrijven voor de nieuwsbrief. Lees hier meer over in ons privacybeleid en cookiebeleid.

   - Advertentie -
   - Advertentie -

   Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

   Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl