Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling ziekte van Quervain

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Dr. K. Vos
4.5 uit 5 - 2 beoordelingen
Beoordeling icoon2 mensen vonden deze informatie nuttig

De behandeling van een peesschedeontsteking is gericht op het verminderen van pijn. Vaak is rust voldoende om verdere overbelasting te voorkomen. Je kunt een spalk of duimbrace dragen om het gewricht rust te geven. Met ontstekingsremmende medicatie kunnen de zwelling en irritatie verminderen. Wanneer dit niet helpt, geeft de arts een injectie waarmee vloeistof in of rond de peesschede wordt gespoten. De injectie heeft een krachtig ontstekingsremmende werking, waardoor de klachten in de meeste gevallen verdwijnen.

Helpt al het bovenstaande niet en houden de klachten langer dan drie maanden aan? Dan kun je een operatie aan de peesschede overwegen. Bij deze operatie maakt de arts de peesschede open, waardoor er meer ruimte staat. De geïrriteerde pezen kunnen weer vrij bewegen en hebben ruimte om te genezen. Na de operatie wordt aangeraden om handtherapie te volgen waarbij je gerichte oefeningen krijgt om de beweging van de duim en pols te herstellen.

Terug naar het begin

Pagina laatst aangepast op 16-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

Vond je deze informatie nuttig?

4.5 uit 5 - 2 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -