Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Patiëntverhalen over scoliose

Bekijk hieronder het overzicht van verhalen van patiënten over scoliose. Lees hoe anderen omgaan met scoliose en wat hun ervaringen zijn. Laat jouw reactie op dat verhaal achter en kom in contact met lotgenoten.

Terug naar het begin
 • Scoliose door beenlengteverschil

  Marjan (19 jaar) heeft scoliose, een vergroeiing van de rug. Therapie hielp niet en waarschijnlijk moet ze nu een zware operatie ondergaan om de 'bocht' in haar rug recht te laten zetten.

  141reacties | Verhaal door Marjan (19)
 • "Mijn scolioseoperatie was geen pretje, maar ik heb nu eindelijk een rechte rug"

  Voor haar dertiende had Sofie waarschijnlijk al scoliose, maar pas zeven jaar later werd ze geopereerd aan de vergroeiing in haar rug. Een pijnlijke operatie, maar gelukkig wel met een goed resultaat. 

  2reacties | Verhaal door Sofie (20)
 • Scoliose bracht een onverwachtse wending in mijn leven

  Scoliose is een zijwaartse verkromming van de wervelkolom. Meestal is de wervelkolom bij iemand met scoliose in een s-vormige bocht, maar er zijn ook mensen waarbij de wervelkolom in een c-vormige bocht staat. Iemand wordt geboren met scoliose of de scoliose vormt zich tijdens de groei. Als je er op tijd bij bent houdt een corrigerende brace de vergroeiing tegen. Bij Iris (18) was dit niet het geval. Haar wervelkolom was al zo vergroeid dat zij onder het mes moest.

  1reacties | Verhaal door Iris (18)
.
- Advertentie -
- Advertentie -