Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Oud lijkend uiterlijk (Hutchinson-Gilford-Progeria-Syndroom)

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door N. van Hasselt, arts
Nog geen beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

De erfelijke aandoening 'Hutchinson-Gilford-Progeria-Syndroom' (HGPS) veroorzaakt een oud uiterlijk. Het verouderingsproces van het gelaat verloopt bij deze ziekte versneld, waardoor al op vroege leeftijd het uiterlijk van een (veel) ouder iemand ontstaat. Deze aandoening is erg zeldzaam. Er zijn wereldwijd maar zo'n 45 kinderen met deze ziekte bekend. Het Progeria-syndroom komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes.

De gemiddelde levensverwachting van een kind met het Progeria-syndroom is 13 jaar. Kinderen met het Progeria-syndroom komen nooit in de puberteit en ontwikkelen geen geslachtshormonen. De lichamelijke gevolgen van Progeria zijn niet te voorkomen. Progeria is nog niet te genezen. Kinderen met Progeria ontwikkelen hun vaardigheden net zoals hun normale leeftijdsgenootjes. Alleen motorisch hebben de meeste kinderen een kleine achterstand.

Pagina laatst aangepast op 24-04-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door: N. van Hasselt, arts

Vond je deze informatie nuttig?

Nog geen beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -