Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van myeloïde leukemie

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door N. van Hasselt, arts
5 uit 5 - 1 beoordeling
Beoordeling icoon1 mensen vonden deze informatie nuttig

Alleen bij ernstige klachten zal men tot behandeling over gaan. Vaak kan de ziekte gepaard gaan met een grote milt, die soms ernstige mechanische bezwaren kan geven. De behandeling start meestal bij ernstige stoornis van de bloedsamenstelling respectievelijk ernstige klachten. 

Tussen 50 en 80% van de patiënten met acute myeloïde leukemie reageert goed op de behandeling. De behandeling is erop gericht een snelle remissie (vernietiging van alle leukemiecellen) te bereiken.

De behandeling bestaat uit chemotherapie en evt. aangevuld met beenmergtransplantatie. Bij chronische leukemie start men de behandeling als er ernstige klachten zijn, zoals mechanische bezwaren van een vergrote milt. De milt wordt dan bestraald.

Pagina laatst aangepast op 02-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door: N. van Hasselt, arts

Vond je deze informatie nuttig?

5 uit 5 - 1 beoordeling

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl