Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van knieontwrichting

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Drs. MPH H. Vrij-Mazee
2.7 uit 5 - 3 beoordelingen
Beoordeling icoon1 mensen vonden deze informatie nuttig

Als je je knie heb geblesseerd is het verstandig om het been direct na het trauma te koelen door middel van ijskompressen. Dit kan schelen in pijn en zwelling.

Als je knie ontwricht, is het allereerst belangrijk om hem terug in de kom te krijgen. Soms gebeurt dit spontaan, maar het kan ook dat een arts even aan je been moet trekken om hem weer recht te zetten.

Als de knie weer in de kom zit, is het belangrijk om te bepalen wat de verdere schade in het kniegewricht is. Waarschijnlijk zijn er kniebanden gescheurd en het kan zijn dat er schade is aan andere structuren in je knie. 

Als de schade niet te groot is, wordt er meestal over gegaan op een zogenaamde conservatieve therapie. In dat geval ga je samen met een fysiotherapeut trainen. Het doel is om je spieren rondom je knie zo sterk te maken dat de knie weer stabiel is. Soms lukt dat, maar het kan ook dat je knie instabiel blijft. Dan kan het zijn dat je alsnog wordt geopereerd. Wat er precies gebeurt tijdens zo’n operatie is afhankelijk van welke kniebanden er beschadigd zijn. 

Pagina laatst aangepast op 16-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

Vond je deze informatie nuttig?

2.7 uit 5 - 3 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -