Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van een klaplong

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Dr. G.D. Zielinski
4.6 uit 5 - 17 beoordelingen
Beoordeling icoon16 mensen vonden deze informatie nuttig

Er zijn verschillende behandelingen van een klaplong mogelijk, enkele zijn:

  • Extra zuurstof en opname in ziekenhuis. Als de gevolgen van je klaplong niet al te groot zijn, kan de arts besluiten om je ter observatie te houden en je eventueel extra zuurstof via een masker te geven. In dit geval is de long zelf in staat om het probleem op te lossen en het teveel aan lucht op te nemen. 
  • Naald of drain in borstholte aanbrengen. Bij een ernstigere klaplong is het noodzakelijk om een naald of drain in de borstholte in te brengen. Hierdoor wordt het teveel aan lucht in de borstholte verwijderd en kunnen de longen zich weer uitzetten. 
  • Vliezen aan elkaar 'plakken'. Een spontane klaplong kan behandeld worden door de twee vliezen aan elkaar te 'plakken'. Dit kan het herstel na de klaplong versnellen en maakt de kans op een tweede klaplong kleiner. Dit zogenaamde 'plakken' kan plaats vinden tijdens een kijkonderzoek van de borstholte of via een drain in de borstholte. Er wordt dan talkpoeder in de borstholte verstuifd. Als reactie hierop zal er een ontstekingsreactie plaatsvinden. Deze ontstekingsreactie 'plakt' vervolgens de longvliezen aan elkaar.  
Verder lezen

Pagina laatst aangepast op 29-03-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

Vond je deze informatie nuttig?

4.6 uit 5 - 17 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -