Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van dyslipidemie

4.3 uit 5 - 10 beoordelingen
Beoordeling icoon9 mensen vonden deze informatie nuttig

De beste behandeling van dyslipidemie is aanpassing van de (ongezonde) levensstijl. Dit houdt in dat de persoon een streng dieet moet gaan volgen met weinig verzadigd vet. Er zijn ook cholesterolverlagende voedingsmiddelen zoals noten, soja en vezels. Daarnaast is het belangrijk om te stoppen met roken en meer te gaan bewegen. Een half uur per dag bewegen levert vaak al gezondheidswinst op. Een doorverwijzing naar een diëtist kan helpen om gezonder te gaan eten. 

Medicatie bij dyslipidemie

Afhankelijk van de ernst van de dyslipidemie schrijft de arts cholesterolverlagende medicatie voor, de zogeheten statines. Statines remmen de aanmaak van cholesterol in het lichaam, waardoor het cholesterolgehalte daalt.

Preventie van dyslipidemie

In de meeste gevallen kun je dyslipidemie voorkomen met een gezonde levensstijl. Dat betekent niet roken, een gezond gewicht behouden, elke dag tenminste 30 minuten bewegen en zo min mogelijk verzadigde vetten te eten.

Verder lezen

Pagina laatst aangepast op 30-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Vond je deze informatie nuttig?

4.3 uit 5 - 10 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -