Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van blozen

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Dr. K. Vos
Nog geen beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Er bestaan geen speciale medicijnen tegen blozen. Wel kunnen de oorzaken van het blozen soms behandeld worden. Zo kan de huisarts je hormonen voorschrijven wanneer je bloost als gevolg van opvliegers. Ook kan je arts je helpen bij overmatig blozen door medicijngebruik. Lasertherapie en IPL-behandelingen kunnen helpen bij roodheid vanwege rosacea of couperose. Door deze behandelingen verkleinen de bloedvaatjes in je gezicht.

In het geval van bloosangst kan een psycholoog je met gesprekken en oefeningen helpen van je angst af te komen.

In zeer ernstige gevallen kan (overmatig) blozen in overleg met een arts worden behandeld door middel van een ingrijpende operatie. Hierbij wordt via de borstkas de grensstreng verwijderd. De grensstreng is een bundel van zenuwknopen die langs het ruggenmerg loopt. Deze grensstreng stuurt de spieren van de kleine bloedvaten in het gezicht en de hals aan. Door de operatie vermindert het blozen aanzienlijk of verdwijnt het helemaal.

Laatst bijgewerkt op 14 mei 2018

Pagina laatst aangepast op 02-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

Vond je deze informatie nuttig?

Nog geen beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -