Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van afkickverschijnselen

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Dr. K. Vos
3.5 uit 5 - 14 beoordelingen
Beoordeling icoon9 mensen vonden deze informatie nuttig

De behandeling van afkickverschijnselen is erop gericht om zo goed mogelijk met de afkickverschijnselen om te kunnen gaan. Het belangrijkste is dat je voordat je stopt met de verslaving je realiseert van en jezelf voorbereidt op eventuele afkickverschijnselen. Besef dat de afkickverschijnselen een aantal dagen aanhouden en dat de eerste dagen het ergst zijn. Accepteer dat je waarschijnlijk een aantal dagen slecht slaapt en dat je je niet goed zult voelen. Zoek daarnaast de rust op. Doe dingen waar je ontspannen van wordt zoals een boswandeling en verwen jezelf. Blijf jezelf motiveren door leuke dingen te doen of jezelf een cadeau te geven.

Voeding bij afkickverschijnselen

Probeer tijdens de periode met de afkickverschijnselen regelmatig te blijven eten. Ondanks eventuele misselijkheid kun je beter telkens kleine hoeveelheden eten. Probeer koffie en thee te vermijden. Hier zit namelijk cafeïne in, en hier word je (nog) onrustiger van.

Begeleiding en medicatie bij afkickverschijnselen

Als je gaat stoppen met je verslaving kun je het beste begeleiding zoeken. Dit kan bij je huisarts maar ook in speciale afkickklinieken.

Er is geen specifieke medicatie om af te kicken. Wel kunnen bepaalde medicijnen de meest hevige afkickverschijnselen opvangen. Bespreek de mogelijkheden met je begeleider.

Bronnen

Deze informatie is gebaseerd op de volgende bronnen: 

Deze informatie is gebaseerd op de volgende bronnen: 

Pagina laatst aangepast op 08-12-2020

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

Vond je deze informatie nuttig?

3.5 uit 5 - 14 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -