Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Voedingssupplementen tijdens de zwangerschap zijn onzin

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, heeft je lichaam extra bouwstenen nodig. Zowel voor je baby als voor jezelf. Veel vrouwen slikken tegenwoordig daarom extra vitamines en andere pillen. Of ze kopen speciale producten.

Wat is jouw mening hierover? Gebruikte jij extra voedingssupplementen tijdens de zwangerschap? Of juist expres niet en ben jij anders gaan eten om zo voldoende bouwstoffen binnen te krijgen? 

Terug naar het begin

Reacties

 • Sjakie

  22 december 2016 16:19

  Je kunt er niet zomaar vanuit gaan dat iedere vrouw voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en bewust goed eet en gepland zwanger wordt. Niet iedereen is er volledig van op de hoogte hoe belangrijk de eerste weken zijn, zeker als er sprake is van eetproblemen of andere factoren die schadelijk kunnen zijn voor de ongeborene.

  Daarnaast kan bij borstvoedingsproblemen niet de doorgaans dure opvolgmelk e.d. betalen. Er is weinig over te vinden, behalve dat in veel landen de situatie voor jonge moeders nog veel slechter is en de zorg in feite minstens zo verdienen. Maar de ¨zorg¨ is vooral een wirwar van gemekker over vergoedingen en moeilijke schema´s, en er moet natuurlijk geld verdiend worden. Zorg kost. Er wordt bar weinig rekening gehouden met de meervoudige problemen bovenop een (ongeplande) zwangerschap. Maar het zal hier zeker een relatief klein probleem genoemd worden in verhouding met de landen zonder g.z.. Vrij hypocriet als je het mij vraagt.

  • Groenrijk

   09 maart 2015 20:11

   Groenten is alles, maar waar vind je nog goede groenten? Supplementen kunnen een aanvulling zijn op je voeding! Mits je de goede hebt natuurlijk! Net een winkel ontdekt met supplementen en heb even wat ingekocht daar.

   • math

    08 november 2010 19:12

    Bij beide kinderen Gravitamon geslikt tijdens de zwangerschap! Geen Davitamine dus.
    Beiden een goede gezondheid ondanks dat er 10 jaar tussen zat.Een aanrader dus als er nog dezelfde hoeveelheden in zitten als gebruikt - 30 jaar geleden.
    Mijn dochter en haar vriendinnen laat ik zelf beslissen maar ik heb het hen wel aangeraden.Lees bovendien Kritisch prikken.nl

    • R. van de Schraaf

     26 oktober 2009 20:45

     De kwaliteit van onze voeding is slecht. Alleen al om die reden dient aanvulling door supplementen plaats te vinden, maar dan wel van goede kwaliteit.
     Ik ben tevens van mening dat veel \'westerse ziekten\' worden veroorzaakt door slechte voeding. Kijk naar de grote toename van diabetes.
     Ook zwangere vrouwen hebben extra voedingstoffen nodig. Bijvoorbeeld Omega3 van zeer goede kwaliteit en 100% gezuiverd. Goed voor moeder en de foetus!

     • Dien

      29 juli 2009 12:50

      Ik denk dat het zeker zinnig is om juist wat extra vitamines binnen te krijgen,met de hedendaagse drukte die je zelfs als zwangere vrouw niet uit kunt sluiten,en voeding die groeit op een grond die steeds armer wordt,behalve dan aan chemicalieen,is het ontzettend moeilijk om echt voldoende vitamines binnen te krijgen alleen via voeding,dan nog s richtlijnen van het voedingscentrum en de ADH\'s voor vitamines die nergens over gaan.Natuurlijk wordt er geld aan verdiend,maar volgens mij is dat met alles wat je kunt kopen....?Wat is je gezondheid waard,en belangrijker;die van je kind?

      • Anirak

       07 januari 2009 12:13

       Ik wil zwanger worden en slik sinds kort foliumzuur. Nou heb ik bij het eten van brood en ander dingen een metaal achtige smaak in mijn mond. Bij de vorige zwangerschap slikte ik een multi vitamine met foliumzuur, nu alleen foliumzuur van de Etos. Is er veschil in kwaliteit? Kan het zijn dat ik deze bijwerkingen bij een ander merk niet zal hebben?

       • Eric

        13 oktober 2008 22:43

        Klopt inderdaad Nienke W.
        Was toevallig op zoek naar oud-klasgenoten o.a. op hyves.
        Maar gefelciteerd met de zwangerschap. Of is dat achter de rug? Hier alles goed in Amersfoort tegenwoordig!
        Groetjes, Eric G.

        • nienke

         10 oktober 2008 19:49

         hoi eric,
         ja dat klopt, heb op de constantijnschool gezeten, is niet zo slim om achternaam te vermelden op een algemene site, dat was ik even vergeten. Jij bent zeker
         Eric G.?? Alles goed? groetjes

         • Eric

          01 oktober 2008 23:23

          Hey Nienke,
          Ik kan je niet helpen met je slaapprobleem......, maar heb jij toevallig op de constantijnschool gezeten, ik kwam toevallig dit berichtje tegen...!

          Groetjes!

          • Leila

           22 mei 2008 12:00

           reactie op Gerdina:
           Bedankt voor de tip. Mijn dochter is nu 9 maanden en ik slaap nog steeds slecht (lees: bijna niet). Ik slik vanlieverlee ook slaappillen, maar die werken soms ook niet en dan ben ik daarna nóg moeier.
           Mijn gevoel zegt me dat het iets hormonaals is, maar misschien kan het ook een tekort zijn aan vitamine B.
           Ik ga dat nu dan ook proberen.
           Bedankt voor de tip.

           Reageer ook

           Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

           - Advertentie -
           - Advertentie -

           Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

           Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl