Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Is het moederschap voor jou een teleurstelling?

Na de bevalling zitten de meeste moeders op een grote roze wolk. Alles aan het kindje is leuk, de korte nachten en de poepluiers nemen ze op de koop toe. Maar dit geldt niet voor alle moeders. Sommige ervaren het moederschap als één grote teleurstelling, omdat ze er meer van verwacht hadden én het moeilijker te combineren blijkt met hun carrière dan verwacht.

In plaats van vijf dagen op kantoor bikkelen moeten ze drie dagen inleveren om thuis op de kleine te passen. Alles lijkt om het opvoeden van het kind te draaien, hun eigen identiteit is daaraan ondergeschikt. Tel daar de enorme verantwoordelijkheid en het teruggeschroefde sociale leven bij op en dit maakt dan dat sommige moeders terugverlangen naar hun oude, gemoedelijke leventje.

Is het moederschap voor jou ook een teleurstelling? Had jij er ook meer van verwacht? Zo ja, wat dan? Verlang jij soms ook terug naar je oude leventje? En hoe probeer jij die teleurstelling het hoofd te bieden?

Terug naar het begin

Reacties

  Reageer ook

  Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

  Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl