Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Wordt je seksleven een sleur?

Sommige mensen willen niet toegeven dat hun manier van vrijen niet (meer) bevredigend is voor hun partner of voor zichzelf. Uit onzekerheid of uit egoïstische motieven houden ze vast aan de 'oude' manier van vrijen. 

Want zo hoort het nu eenmaal of zo was het immers altijd goed. Saaie en voorspelbare seks kan ertoe leiden dat je niet (meer) opgewonden raakt. Daarentegen kunnen afwisseling in de manier van vrijen, het tijdstip waarop dat gebeurt én de plaats die je uitkiest, belangrijke ingrediënten zijn om je seksleven boeiend te houden.

Wordt jouw seksleven een sleur? Hoe komt dat, denk je? En als je het vrijen boeiend weet te houden: hoe lukt jou (en je partner) dat dan?

Reacties

 • hoekanhet

  08 oktober 2016 16:45

  Hoe is het mogelijk dat als je ouder word en meer tijd hebt voor elkaar de seks verzwakt of helemaal verdwijnt? Wij hadden goede seks tijdens ons 50ste tot 60ste jaar maar nu is dat niks meer. Misschien één per twee maanden. Het is raar dat ik (man) niet op commando kan vrijen, ik heb er ook meestal overdag geen zin in. Te druk met het dagelijks werk en 's avonds is mijn vrouw moe. Als ik dan 's morgens een erectie heb en wil vrijen dan is het na een paar stoten een slappe jan en dat wil niet, wat kan ik er aan doen? Heeft iemand een idee? een porno film kijken is mijn vrouw niet voor, ik wel. Ben benieuwd of er een oplossing is voor mijn probleem.

  • 2e jeugd

   23 november 2013 12:24

   Mijn seksleven heeft een tweede jeugd gekregen dankzij erg mooie (niet hoerige) lingerie. Het is alsof wij elkaar opnieuw hebben ontmoet, en genieten weer als vanouds.

   • Freddy57

    04 november 2013 22:59

    Mijn vrouw en ik zijn nu 56 jaar, hebben drie kinderen, één dochter en twee zonen van rond de 30 jaar. We hebben een zeer goede band met de 'kinderen'. Echter, ze gaan niet alleen wonen en doen geen moeite voor de liefde te ontdekken. Ze gaan ook zo goed als niet uit en vinden het thuis heel fijn. Vroeger konden we als koppel 's avonds heerlijke seks beleven in huis. Gelet op het feit dat de kinderen zowat pertinent aanwezig zijn en in het weekend ook laat opblijven, is onze seksbeleving nu al enige jaren enorm beperkt en wordt hierdoor ook saai. Ik begin te beseffen dat het er niet beter op wordt. Ik heb een enorme behoefte aan goede seksbeleving en mijn vrouw en ik hebben daar samen over gepraat. Mijn vrouw kan het niet over haar hart krijgen om het daar tegen de 'kinderen' over te hebben (lees weggaan), ze is veel te veel moeder. We zouden daar met de dochter over kunnen praten, maar als ouder is dat ook gênant. Mijn vrouw haar oplossing was om af en toe eens een weekendje weg te gaan en eens lekker (seksueel) te genieten in een hotel. Dat vind ik uiteraard ook fijn, maar dat kan toch niet zijn dat hotelarrangementen een oplossing moeten bieden alhoewel ik vind dat we dat toch maar wat (meer) mochten doen.
    Ik begin steeds meer te denken om eens een luxe parenclub aan te doen. Niet om te swingen maar gewoon om elkaar seksueel terug te ontdekken in een sfeer van magische erotiek. Of ik mijn vrouw daar kan van overtuigen is nog iets anders, dat ligt zeker niet in haar aard. Als ik maar zeg hoeveel ik van haar hou, denk ik dat het toch zou kunnen. Ik bemerk dat vele koppels die naar clubs gaan voeger ook een dipje hadden en dat dat hun geen kwaad berokkend heeft, integendeel, zelfs dichter bij elkaar heeft gebracht. In elk geval voor mij kan het zo niet meer verder, ik wordt er gek van en loop meer te dippen dan wat anders. Wat vinden jullie hiervan en wie heeft hier een gelijkaardig probleem en is hier goed uitgekomen?

    • Marco

     11 juli 2013 00:53

     Hallo.

     Ik ben een man van 37 jaar,en mijn vriendin wil ook helemaal geen seks meer. We hebben twee schattige kinderen zoon(3) en dochter(2). Vroeger deden we het ook vaak en haalde ook de slaapkamer niet eens. Na de bevalling van de eerste, hadden we zo nu en dan nog seks, na de verhuizing werd het steeds minder we hadden pas weer seks toen we besloten om een tweede kind te gaan nemen, sindsdien is het saai. We zitten maar aan de laptop, zeggen amper wat tegen elkaar, heb vaak genoeg hints gegeven maar ho maar, noppes. Toen we keer samen gingen douchen hadden we het erover en zei ze dat ze eigenlijk na de eerste kind al niet zo veel zin in meer had.

     Ik heb elke dag nog zo'n zin in seks, dat ik zelfs al een poos met de hand doe, en dat weet ze niet eens, maar ik heb ook een bepaalde zin in seks. Ik hou namelijk van anaal, ja je mag het van mij weten. Alleen zij houd daar niet van, ze heeft het al een keer geprobeerd, maar zei gelijk dat ze het niet lekker vond. Ik zei zo van: natuurlijk kan je het nog niet zo lekker vinden, want het was je eerste keer. Maar nee, nooit meer gedaan, en dat was zelfs nog toen we geen kinderen hadden, kan je nagaan hoelang geleden het al weer is. Maar ik ben en word zo snel geil. Als ik alleen nog maar net een leuke meid zie met boodschappen/shoppen in de stad en die niet eens ken mét een lekker kontje, dat giert dan best lang in mijn hoofd. Als ik thuis zit ga ik mijn ding ga doen, fantaseer dat ik anale seks met haar heb en dan is ze weer weg uit mijn hoofd. Het lucht even op maar daarna teleurgesteld omdat ik het niet echt heb kunnen doen, niet met die meid maar gewoon met mijn vriendin. Fantaseer ook wel over haar, maar vind het niet leuk meer en er over praten heeft geen zin want ze wil het absoluut niet.

     Ik ben niet meer zo verliefd op haar als toen en komt niet omdat ze geen anale seks wil, maar omdat ze alles maar wil en gaat/moet gebeuren, haar zin doordrijven dus. Honden hebben, dat hebben we maar wie kan ze gaan uitlaten? Juist ik en ook omdat ze niet in het donker durft maar overdag doet ze het ook niet. Let niet echt op de kinderen, zit maar met haar neus in de laptop en ik zie wat hun doen en als ik ze een standje geeft ben ik weer diegene dat hun te hard aanpakt, te streng ben ik dan, amehoela, daarom ben ik ook zo kwaad op dat zeggensschaps gebeuren. Ze weten helemaal niet hoe de thuissituatie wordt/is en de vrouw krijgt gelijk, maar de kind(eren).

     Baardagaam (hagedis) wou ze, ook gehad, wie kon dat beest verzorgen omdat mevrouw schijt voor de sprinkhanen wat dat beest at. Ratten: beet een keer in haar vinger en keek er nooit meer naar om, kon ik ook doen. Konijn, zelfde verhaal. Maar als ik over een playstation 3 heb of wat dan ook wat ik graag wil hebben, dat komt niet in mijn huis gezeik. Onzin, nutteloze dingetjes zijn het dan. Heel de dag staat de tv op tekenfilms terwijl ze er niet naar kijken. Met shoppen, loop als een hond achter haar aan, maar als ik voor iets leuks wil kijken moeten we opeens opschieten, trein halen of op tijd terug naar de auto moeten (als schoonouders mee zijn) vanwege de tijd. Boodschappen: als ze alles gepakt heeft wat we voor thuis nodig hebben vraagt ze: moest jij ook nog iets hebben? Ja dag, denk ik dan, dan zouden we weer terug naar begin moeten gaan van de winkel, ik kijk graag goed rond namelijk, plus ik ben diabeet en kan niet zomaar alles eten, kan wel, maar goed.

     Maar het drinken wat ze dan pakt, niks waar ik veel van kan drinken, light producten, pakt een tray energy blikjes terwijl er ook zonder suiker tussen staan, en dat pakt zij voor mij niet. Had het dan ook zelf kunnen pakken, maar echt aan mij denken doet ze niet. Voor de rest hebben we eigenlijk niet echt ruzie, als de kinderen op bed liggen is het stil, dan zitten we beide op de laptop en kijken tv. Maar, ik zeg je eerlijk, (dit stuk werd al moeilijk om het te typen) maar, ik heb er eigenlijk geen zin meer in, maar ik wil mijn kinderen niet verlaten, ik wil hun niet heen en weer laten gaan. Kinderen zijn altijd de dupe met dit soort problemen. Ik voel me zo ontzettend alleen, ik mis haar ook terwijl ze naast me zit.

     Ik weet het niet meer.
     Sorry voor het lange verhaal, moest het gewoon even kwijt.

     Groeten, Marco

     • An

      08 april 2013 17:47

      Hallo allemaal,

      Ik lees hier de meeste reacties van mensen die boven de 40 zijn en een enkeling van boven de 25.
      Hier een verhaal van mij, ik ben een vrouw van 20 met een vriend van 22. We zijn vier jaar samen en het is de liefste jongen die ik ken.
      In het begin was het bij ons natuurlijk ook erg spannend, soms wel 5x per dag. Tegenwoordig is 1x in de maand al veel.
      Ik schaam me dood dat ik als vrouw van 20 dit al zo moet ervaren. Hij doet zo zijn best, maar ik word gewoon nergens meer warm of koud van.
      Soms dan heb ik wel zin, en dan laat ik hem dat blijken.. Alleen dan snapt hij de hints niet, nou dan is voor mij de lol eraf.
      Ik weet niet wat ik hier mee aan moet, we hebben samen al zoveel geprobeerd.
      In dit verhaal ben ik zelf dus het probleem, het word ook steeds frustrerender als het geile gevoel bij mij maar niet wil komen. Ik ben zelfs voort zo wanhopig dat ik tegen hem heb gezegd dat ik het zou begrijpen als hij een andere vrouw voor de seks zou nemen.. Natuurlijk wil ik dat helemaal niet, want ik ben echt nog gek op hem.
      Wat moet ik doen om dit gevoel weer terug te laten komen?

      • MrMonk

       29 september 2012 13:42

       Ik ben een hetero man van 40 die nog maar met een meisje is samengeweest. Te laat, te weinig, te kort. En niet eens een orgasme gehad. Ik heb ADD, al jaren een angststoornis en ben depressief. Weet niet of ik nog wel ooit seks zal hebben, want iemand vinden die bij mij past, ik heb het geloof daarin verloren. Nee, ik ben niet lelijk, klein, of zo, ... gewoon complex, en veel te intens en analytisch. Ik zou graag communiceren over liefde, eenzaamheid, seks en normen...

       • T.

        27 augustus 2012 13:46

        Quote: Wanhoopje
        ------------------------

        Ik heb veel reacties hier gelezen en de meeste komen er op neer dat de vrouw weinig tot geen zin meer heeft. Bij mij is het andersom! Ik ben nu al 11 jaar samen met mijn vriend en in het begin deden we het soms wel twee tot drie keer per dag. Nu nog maar één keer per maand (als ik geluk heb). Ik heb alles al geprobeerd; mooie lingerie, hem "teasen" met sms'jes, er over gesproken, maar het helpt niks. Hij zegt dat hij gewoon geen zin heeft. Ik denk niet dat hij een minnares heeft ofzo, maar ik zit er sterk over te denken om dan zelf maar vreemd te gaan. Ik ben nog hartstikke jong, moet ik hier nu al genoegen mee nemen? Ik hou veel van hem en verder gaat onze relatie goed, maar ik twijfel of ik niet beter alleen verder kan gaan als we nu al zo weinig sex hebben. Wie heeft er een idee hoe ik dit probleem op kan lossen of hoe ik dit nog bespreekbaar kan maken? Ik ben wanhopig! Iedere keer in mijn eentje sexen is ook niet leuk!

        ------------------------
        Hoi wanhoopje!

        Ik ben een knappe man van 30 jaar en heb een vriendin van 37 en zit met precies hetzelfde probleem!! Ik weet niet van wanneer je post is maar wie weet kunnen wij dit probleem eens verder uitdiepen en komen we tot een oplossing.

        mvg,

        Tony

        • Ad

         27 april 2012 03:35

         Wat als hij verongelukt, heb je die laatste knuffel of kus gemist

         • co

          27 maart 2012 20:13

          7 jaar goeie sex voor ons allemaal!! Ik ben een vrouw van 35 en heb twee kids. Ik ben 20 jaar samen met mijn partner en wij hebben kei goeie sex, echt super hoogtepunten. Ik wist niet dat dat bestond!!! lIk heb een lieve partner, maar mijn probleem is dat ik een toffe, geestelijke band met mijn partner mis. Hij geeft altijd een kus bij vertrek en bij thuiskomst. Al 20 jaar aan een stuk, echt pfff.. Ik heb er al over gesproken met hem dat ik die continuiteit echt vreselijk vind. Dan doet hij het een paar dagen niet en daarna weer wel. Hihih tis echt truttig vind ik. En ik ben vaak toe aan wat nieuws, iets wat me het gevoel geeft dat ik leef. En niet dat gevoel dat ik een kleine ben van 3 jaar. Is dit raar? Ligt het aan mij misschien? Geef maar raad of iets dergelijks... Ik kan met ander mensen zo'n toffe band hebben, maar met mijn eigen man juist niet.. Of komt het omdat wij vrouwen van venus komen en mannen van mars??

          • B

           20 november 2011 17:52

           Mijn vriend is homo. Moet ik hem nu de rug toekeren?

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -