Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Onder hypnose: iets voor jou?

Hypnotherapie maakt gebruik van het fenomeen 'trance' om te communiceren met het onderbewuste. Iedereen kent dat fenomeen al onbewust. Zo opgaan in een boek of film dat je iemand niet hoort binnenkomen is namelijk ook een trance. Hetzelfde geldt voor dagdromen. 

Hypnotherapie geeft je onder deskundige begeleiding meer inzicht in onbewuste reacties die leiden tot bijvoorbeeld psychische problemen. Door je in contact te brengen met je onderbewustzijn kunnen vermogens als het stimuleren van genezende processen in het lichaam, het goed omgaan met emoties en het gebruik van lichamelijke en geestelijke capaciteiten, beter worden aangesproken.

Heb je ervaring met hypnose? Heb je deze vorm van therapie wel eens overwogen? Hoe denk je over deze vorm van therapie? 

Reacties

 • anna

  21 maart 2019 18:21

  Ben vergeten de omgeving aan te geven waar we een hypnotiseur willen bezoeken. Liefst zo dicht mogelijk bij plaats Groningen maar als er verderop een hele goede hypnotiseur (man) is willen we wel reizen. We hebben maar 1 doel... weer totaal gelukkig zijn. Bedankt.

  • anna

   21 maart 2019 18:17

   Ik ben op zoek naar een hele GOEDE BETROUWBARE mannelijke hypnotiseur voor mijn man, hij is seksverslaafd. We willen allebei hier heel graag zo snel mogelijk vanaf. Zijn al naar iemand geweest maar mijn man kwam niet eens in trance. Na 4 sessies ermee gestopt. Heftig is het en het ondermijnt onze relatie. Help. Graag uw reacties.
   Sterkte iedereen.

   • Liekez

    12 januari 2019 13:42

    Hallo allemaal,
    Ik ben op zoek naar een hypnotiseur omgeving den Bosch Tilburg Eindhoven Ik heb erg veel klachten van het kaak klemmen vooral 's nachts en als ik me concentreer. Weet iemand een goed adres..

    • an

     17 mei 2018 16:37

     Ja, hypnose kan veel voor je doen. Na twee sessies ben je niet meer nerveus. Ik ben een ander mens geworden, in positieve zin. Ik kan veel van mij afzetten, wat eerst niet lukte. En met het verdwijnen van veel stress, verdwenen ook veel lichamelijke klachten. Het is pijnloos, ontspannen en onderbewustzijn doet de rest.

     • Van

      27 januari 2019 21:29

      Hoi aan,

      Mag ik vragen bij welke therapeut je bent geweest? Bedankt.

      • Aan

       30 januari 2019 02:16

       Ik was bìj collega nu inmiddels weer jaren afgestudeerd. En zelf psycholoog hypnosetherapie. Ert.

     • liefde

      08 april 2018 00:36

      In hypnose zijn is een heel natuurlijke staat, het is wel heel belangrijk dat je een afspraak maakt bij een gediplomeerd hypnotherapeut met ervaring. De mens is iedere dag regelmatig in hypnose, je laat je ook snel overhalen doormiddel van reclame uitingen, of door de stemmetjes in je hoofd, of door bijvoorbeeld vooral aardig gevonden te worden, waardoor je soms iets in actie zet wat je eigenlijk helemaal niet wilt. Alle hypnose is zelfhypnose, je gaat niet in hypnose wanneer je het zelf niet wilt. Wanneer je controle wilt houden ga je niet in hypnose. Een hypnotherapeut kan testen of je werkelijk in hypnose bent. Heb je het verlangen om van je verslavingen of van andere lastige patronen af te komen ga dan in hypnotherapie en zoek een goede hypnotherapeut, die jou begeleidt. Hypnotherapie is een zachte effectieve therapie.

      • Nana

       19 april 2017 20:38

       Hoi Marta,

       Ik ken iemand die jou kan helpen, laat me weten hoe ik je kan bereiken zodat ik jou zijn gegevens kan geven :)

       • Nana

        19 april 2017 20:11

        Hi Maya,

        Ik heb eindelijk één gevonden in Amsterdam en ik ga volgende week vrijdag, erg spannend! Ik hoop echt dat het gaat helpen. Ik hou je wel op de hoogte :) Wat zijn jouw klachten? Wellicht dat ik iemand ken die jou kan helpen.

        Lieve groet

        • Fons

         21 maart 2017 16:25

         Ik zoek een hypnotherapeut rondom Schagen voor de behandeling van tinnitus.

         • sisi

          05 november 2017 12:17

          Hallo,
          Ik vroeg me af of je iemand gevonden hebt en of het geholpen heeft?
          Groetjes,
          Sisi

         • Anja

          23 december 2016 15:12

          Ik ben op zoek naar een goede en betrouwbare hypnotherapeut in de omgeving van Den Haag. Ik wil onder hypnose voor pijnbestrijding/trauma's. Tot nu toe heb ik contact gehad met twee therapeuten waarbij het helaas niet goed ging. Misschien hebben mensen hier goede ervaringen met therapeuten, vandaar dat ik het hier post.

          Alvast bedankt.

          • Queenmother

           30 september 2016 16:10

           Ik heb een virtuele maagband laten plaatsen. Wat heb ik een spijt. Ben heel veel lichter in mijn beurs. Maar niet in gewicht. Ik heb ook nog contact gezocht maar natuurlijk niemand thuis. Spijt spijt. Dus mijn conclusie is niet doen. Je bespaart jezelf een hoop geld.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -