Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Is er leven na de dood?

We hebben allemaal een ander idee wat er na de dood met je gebeurt. De een denkt dat je naar de hemel gaat, de ander is er van overtuigd dat je naar de hel gaat als je kwaad hebt gedaan en weer een ander denkt dat er niets is na de dood. 

Sommige mensen denken dat er wel degelijk leven is als je je laatste adem hebt uitgeblazen. Zij denken dat mensen in een ander leven terugkomen als hond, lieveheersbeestje of gewoon als mens. Weer anderen denken dat je naar een andere planeet gaat en niet meer terugkomt op aarde.

Geloof jij in leven na de dood? Denk jij dat we kunnen kiezen hoe we terug willen komen op aarde als het eenmaal zo ver is? Of vind je het allemaal grote onzin? 

Reacties

 • Herman

  14 februari 2019 23:20

  Na de dood is er voor jou geen tijd meer. Ook al ontstaat het heelal nog een keer, als je terugkomt gaat er voor jou geen tijd overheen.

  • Hans

   28 januari 2019 22:21

   Met alle respect voor mijn mede mensen maar als je echt een antwoord wilt op de vraag dan zou ik de bijbel eens goed bestuderen

   • Kaat

    14 januari 2019 01:43

    Je gaat eeuwig dromen, zo stel ik het me voor. Het is een ander bewustzijn. Ik denk dat je geest loskomt van je lichaam. Zolang je leeft zijn lichaam en geest verbonden. Ik hoop dat het reizen van de geest op een gegeven moment door mijzelf gestuurd kan worden, zodat ik kan gaan naar mijn eigen verleden en naar andere werelden. Naar de gedachten van degenen die mij overleefden. Dat ik dan dus echt vrij bent. Maar hoe het werkelijk zal zijn, gaat uiteindelijk het voorstellingsvermogen te boven. Jammer hè? Als mens wil je zo graag de controle, en die heb je niet meer.

    • django

     25 december 2018 15:46

     ja de vraag die vele mensen stellen. Wat ik weet en heb meegemaakt en gevoeld heb is dat er zeker iets is waar niemand wil in geloven of toch 80% van de gemeenschap. Er is zeker leven na de dood. Dood is niet dood wel voor levende mensen omdat wij ze niet kunnen zien of horen, maar zij blijven onder ons tot een bepaald moment ofwel denk je aan hen of je keert je tegen hen, maar een ding is zeker de eerste twaalf maanden blijven ze rondspoken in uw buurt.

     Zij zien voelen en horen wat jij denkt. Het is ongeveer het scannen van uw denken. Het werkt zoals een gsm. Je ziet geen gesprek in de lucht en je ziet niets. Toch kan iemand anders je horen al bel je van wel 9000 KM verder dat zijn de stralen die verbonden worden met ons gehoor maar de stralen kunnen wij niet zien. Zo werkt de dood. Ik kan er over mee praten, maar weet niets over God. Is dat dan maar een geloof en de kerk weet ik ook niets over, maar als er iets is dat is zeker.

     Dit is geen raadsel of een leugen na wat ik zelf heb meegemaakt, misschien onverklaarbaar, maar ik denk dat wij binnen tien jaar het zeker weten na vele studies die er worden gedaan wat de dood is. Als zij daar binnen geraken, maar dood zijn is niet weg zijn.

     Met vele groeten

     • Lia Ligthart

      18 april 2018 22:20

      Ik geloof erin dat we terugkomen, je komt zo veel keer terug op aarde om een taak te doen die je opgedragen hebt gekregen en je lichaam gaat naar de hemel en je geest die gaat ergens heen.

      • Ineke

       11 maart 2017 08:49

       Mijn moeder is pas overleden. Ik heb verschillende tekens gekregen toen ze nog lag opgebaard. Een lamp die bij haar stond, begon erg te flikkeren. Daarvoor was dat nooit voorgekomen bij die betreffende lamp. De lamp flikkerde echt heftig als wij allen bij haar stonden. Dit gebeurde maar een paar keer. Nu ook nooit meer.

       Ik verzorgde altijd bij iedereen brandalarmen van de familie, vooral bij mijn ouderlijk huis. Voor mijn moeder hoefde dat niet zo, dat er op veel plekken zo'n kastje hing. In die tijd van dat de lamp flikkerde bij mijn ouderlijk huis, ging toen 's avond bij mij thuis het brandalarm af. De batterij had ik 2 maanden daarvoor vervangen, dus hij kon niet leeg zijn. Ik haalde de batterij eruit, stopte die weer erin en weer ging het alarm af, maar dan de volgende nacht. De batterij had ik toen weer eruit gehaald en in de ochtend weer terug geplaatst. Daarna is het stil gebleven.

       Einstein zegt dat energieën nooit kunnen verdwijnen/oplossen, die blijven altijd bestaan. Wij zijn allen energieën. Ik denk dat er misschien meerder dimensies zijn, waar onze energie naar toe gaat en weer terug kan komen. Als alles altijd al heeft bestaan, luister mensen, wij zijn daar ook onderdeel van, van het alles. Het blijft hoe dan ook een mysterie.

       • Fem

        16 oktober 2016 04:42

        Ieder mag inderdaad een eigen denkwijze hebben. Ikzelf zou het eerder onlogisch vinden als er niets meer zou zijn.
        Een baby die ontstaat is net zo'n wonder. Als dat er meer zou kunnen zijn na dit leven. Een kwestie is van verder willen denken en daarbij ook een ingang willen hebben om er open voor te willen staan. Alles zou mogelijk kunnen zijn. Niets is raar.

        • Greg

         03 maart 2016 12:55

         Ja, ik geloof in een nieuw leven na de dood. Ik ben er nu toch ook? Heel simpel, waarom zou ik dan niet eerder geleefd hebben en weer terug komen?

         • Tati

          28 augustus 2014 17:11

          Ja ik weet het eigenlijk niet. M'n jongste dochter is overleden en heb al zoveel gelezen over de dood. Zou toch graag willen weten of zij ons kan zien en of er leven na de dood is.

          • Deechteik

           11 mei 2014 19:24

           Ik vraag me het soms af, maar ik weet het niet. Zou je je geliefde overleden weer zien?

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -