Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Geloof jij in regressietherapie?

Veel lichamelijke en psychische klachten komen door onverwerkte eerdere ervaringen. Althans, volgens de gedachte die regressietherapie (ook wel reïncarnatietherapie genoemd) met zich meedraagt. 

Met regressietherapie ga je terug naar de ervaringen in je jeugd, tijdens je geboorte of een vorig leven die nu voor problemen zouden kunnen zorgen, omdat je ze nooit hebt verwerkt. Stel je bent bang om een lift in te stappen. Telkens als jij met de lift gaat, krijg je een benauwd gevoel. Door middel van regressietherapie concentreer je je op een vroegere situatie waarin dit ook voorkwam. Bijvoorbeeld die ene keer dat je vast kwam te zitten in een lift en geen controle had over je gevoel. Door concentratie en gewaarwording herbeleef je de situatie.

In regressietherapie word je geholpen met het uiten en verwerken van emoties, angst en pijn om ze vervolgens los te laten. Tijdens de herbeleving ben je volledig bewust van wat er gebeurt en waarom. Zo krijg je inzicht in de ervaring uit het verleden en hoe deze verband houdt met het probleem in het heden. Je bent er dan van bewust dat je angst niet meer nodig is.

Denk jij dat dit een goede manier is om lichamelijke of psychische klachten op te lossen? Geloof jij in regressietherapie? Of ben je misschien ooit wel eens in regressietherapie geweest?

Reacties

 • Ikke

  31 juli 2015 01:18

  Ik heb vijf jaar geleden regressietherapie gevolgd en met mij is het alleen maar slechter gegaan. Na twee jaar ben ik van ellende gestopt omdat ik niet meer kon. Voor de therapie had ik geen lichamelijke klachten, maar in een sessie hebben we visueel mijn beschermlagen verwijderd wat overigens echt pijnlijk was en sinds die tijd loop ik dus rond met een grote opgeblazen buik, waarbij ik denk dat dat mijn energie is die en soort vastzit in een ballon.

  Sindsdien heb ik ook angstklachten, ben ik snel moe en kan eigenlijk niets meer aan. Daar waar ik altijd een pittige dame was die alles aanpakt op haar pad, voel ik mij nu nog steeds angstig en gefrustreerd. Mocht er toch iemand zijn met echt verstand ervan, hoor ik het graag.

  Ik heb inmiddels traumatherapie gevolgd en daar noemen ze waar ik last van heb een chronische complexe PTSS waar ik misschien wel nooit meer vanaf kom. Ik blijf ervoor vechten maar de moed zakt me vaak wel in de schoenen. Ik dacht dat therapie altijd goed zou zijn, maar met wat ik nu weet zeg ik bezint eer je begint.

  • Rachel

   18 mei 2013 01:10

   Hallo, ik wil al heel lang in regressie, omdat ik dan toch bepaalde antwoorden krijg, waar ik behoefte aan heb denk ik. Ik woon in Friesland, vlakbij Leeuwarden. Als daar een goeie een zit dan zou ik dat graag vernemen. Vooral ook omdat ik veel heb meegemaakt en nu nog steeds krijg ik vragen over het waarom ik. Ikzelf heb denk ik eerder geleefd, en wil dat graag onderzoeken omdat ik voel dat dat moet. Ook denk ik dat het bij het leven hoort, om inzichten te krijgen hoe iemand is. Iemand is er niet zomaar denk ik dan. En dat er meer onderzoek moet komen op dit onderwerp sta ik zeker achter, een poosje geleden is er op de KRO een serie geweest die over dit onderwerp ging. Als dat weer komt schrijf ik mij in, maar goed, ik hoef er maar één. Eén goede. Amsterdam is mij wat te ver, in het kader van de bezuinigingen, maar als het niet anders is dan is het niet anders natuurlijk.
   Met vriendelijke groet, Rachel.

   • Rtnederland

    15 april 2013 23:42

    Beste Richard, het spijt me je te moeten zeggen, maar er zijn ook charlatans onder de reïncarnatietherapeuten. Jij hebt er net zo een aan je zij gehad. Jammer voor je. Toch maar veel succes!....Oh ja, nog wat... reïncarnatietherapie is niet bedoeld als een of ander toeristische attractie! Reïncarnatietherapie is evidence based vak, waar je een zware studie van tenminste 3 jaar op post HBO (bachelor) niveau voor nodig hebt. Groetjes

    • yvon1408

     06 januari 2013 17:50

     Hallo, ik zag dat jij de therapie in amsterdam hebt gedaan... kun je mij vertellen waar in amsterdam?

     • mary

      07 november 2012 11:43

      Goedendag,

      Ik ben jaren geleden onder behandeling geweest bij een magnetiseur deze vertelde mij dat ik een soort onverwerkte emotie in mijn onderbuik had. Hij wilde mij onder hypnose brengen maar dit lukte totaal niet. Ik was denk ik veel te gespannen ofzo. Toch blijf ik hopen dat het mij wel zou kunnen helpen of was deze man misschien niet bekwaam genoeg?

      Groet,

      Mary

      • negendeleven

       15 maart 2012 18:58

       Regressietherapie helpt echt. Er zijn veel dingen die in dit leven weer terugkomen, waarvan je dan niet weet waarom je het doet. Vaak is dan zoiets gebeurd in je vorige levens. Ben je goed in bepaalde talen? Dan heb je waarschijnlijk in een ander land geleefd. Ga je altijd naar een bepaald land op vakantie en voel je je dan 'thuis' komen? Dan heb je daar waarschijnlijk gewoond. Ik las ook ergens over een jongen met smetvrees...zal regressietherapie zeker bij helpen. Ik zelf heb 1 behandeling gedaan. Misschien een idee om eerst een boek erover te lezen voor je orientatie en daarna pas een afspraak te maken. Ik weet nu in elk geval waarom ik me zo thuisvoelde in Canada (gewoond ca 1700), waarom mijn band met mijn ouders en zussen zo is als die is (ik heb hen de ergste dingen aangedaan) en waarom ik altijd onder pseudoniemen gebruik op internet (ik zat in het verzet tijdens WOII maar werd betrapt). Oh, en als laatste: ik weet nu waarom ik altijd alles in mijn zakken stop -> ik was kledingsorteerder en controleerder in Auswitz) Doen dus!

       • C.

        14 februari 2012 16:18

        Jazeker heb ik daar ervaring mee, maar in een lichtere vorm en met annuleerder. Zodat je na een sessie geen last meer hebt van het meegemaakte en dat je je wel kunt herinneren. Ik heb dat gedaan bij het een centrum in Amsterdam. Waardoor ik weer controle over mezelf en levensgeluk terugkreeg. Gratis introductiesessie van 2-3 uur en daarna, en alleen met je eigen toestemming, 12,5 uur tegen 181,51 euro; betaalbaar dus. Heel veel vriendelijkheid en invoelenheid heb ik daar ontmoet, het was echt fantastisch!

        • Nina C

         02 februari 2012 11:41

         Beste dames en heren, Graag zou ik iemand willen interviewen die een regressiesessie heeft ondergaan! Ik ben een studente journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ik hoop dat iemand bereid is mij te helpen! Met vriendelijke groeten, Nina

         • Marianne Haverkamp

          16 juni 2011 12:06

          Ja, daar geloof ik zeker in! Het heeft mij bevrijd van heel veel oude angsten, woede en pijn waardoor ik erg belemmerd werd en waardoor ik veel dingen niet meer durfde te ondernemen. Ik dempte al die gevoelens o.a. met roken en alcohol. Ik was voor zoveel dingen en situaties bang. Regressie-en reïncarnatietherapie heeft voor mij "mijn rugzak" voor een groot deel geleegd door me terug te brengen naar de oorsprong van die angsten en daarmee de weg weer open te leggen voor nieuwe ervaringen en veranderingen. Zo zelfs, dat ik die studie zelf ben gaan volgen en nu alweer jaren therapeut ben. Wat zou het fijn zijn als deze therapie meer bekendheid zou krijgen en veel vaker ingezet zou kunnen worden bij depressies en angsten, naast andere behandelmethoden.

          • Erik Bulthuis

           14 april 2011 15:20

           Mij heeft regressietherapie erg geholpen, mijn leven veranderd. Ik had last van chronische klachten die niet te verhelpen waren met "reguliere geneeskunde". Na 5 sessie was ik van mijn klachten af, Iemand vroeg naar een goede regressietherapeut in de omgeving van Amsterdam. Ik kan Kobra Nowdararpour van harte aanbevelen.
           Groeten van Erik

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -