Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Zou jij medische hulp zoeken voor je kind als het een groeiachterstand heeft?

Ondanks gemiddelden en voorspellingen, komt het regelmatig voor dat kinderen achterblijven in lengtegroei. Dit hoeft echter niet te betekenen dat ze een groeistoornis hebben. Het merendeel van deze groep kinderen mankeert niets. Ondanks dezelfde leeftijd is het ene kind nu eenmaal kleiner dan het andere. 

Als blijkt dat je kind te weinig of geen groeihormoon aanmaakt of dat het lichaam niet goed reageert op het groeihormoon, kan een behandeling met groeihormoon helpen. Dit houdt in dat je kind iedere dag een klein beetje biosynthetisch groeihormoon inspuit. Dit is identiek aan het natuurlijk groeihormoon dat je lichaam maakt. Onder invloed van het geïnjecteerde hormoon gaat je kind normaal groeien en is het langer op volwassen leeftijd dan wanneer het geen behandeling zou ondergaan. 

Dagelijks injecteren kan heftig zijn, maar de psychologische gevolgen voor het kind als het niet behandeld wordt mogen niet onderschat worden. Zou jij je kind een groeihormoonbehandeling geven of niet? Of heb je zelf een groeihormoonbehandeling ondergaan?

Reacties

 • 49

  22 april 2011 14:24

  Vooral niet te veel zorgen maken. Ik heb met mijn 1.53 m een prima leven. Deze lengte past bij mij. Ben blij dat ik nooit hormonen heb gekregen.

  .
  - Advertentie -
  - Advertentie -