Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Pittig voedsel bij borstvoeding en de darmkrampjes van baby's

Als je borstvoeding geeft, kan je baby last krijgen van bepaalde voedingsstoffen die je zelf hebt gegeten. Zo kan een baby bijvoorbeeld darmkrampjes krijgen als de moeder kool, spruitjes, knoflook, peulvruchten, scherpe kruiden, ui, te veel koffie of chocolade heeft gegeten.

In welke mate let jij hierop? Zou jij je eten aanpassen zodat je kindje geen buikkrampen meer heeft? Of zou je dan overstappen op flesvoeding? 

Reacties

 • Gerda Wiersema

  19 februari 2011 09:30

  Per ongeluk een keer spruitjes gegeten; mijn zoontje stond stijf de hele avond en nacht van de krampen. Inmiddels 3 kinderen en goed gelet op eten; geen boernekool, zuurkool, spruitjes, ui etc. Werkte prima; het ene kind zal er ook gevoeliger voor zijn dan het andere!

  • Monique

   08 januari 2011 20:30

   Mijn twee kinderen zijn inmiddels zelf al ouders maar ik weet nog heel goed hoe het ging toen ze net geboren waren en ik hen borstvoeding gaf; ik lette heel goed op met pittig en gekruid eten. Ook de alcohol liet ik staan en daar had ik totaal geen moeite mee omdat het belang van het kindje op de eerste plaats kwam. Ik kijk met veel plezier terug op die tijd ( en geniet er van zou ik zeggen, want het gaat allemaal zo ongelooflijk snel voorbij!!!)

   • bely breure

    12 augustus 2010 10:52

    Het lijkt me dat je er alles voor doet om zo gezond mogelijk te eten dit in beider belang. Zoveel moeite moet dit niet kosten. Voor je kindje wil je toch het beste.

    • Mieke

     11 augustus 2010 12:06

     Ik ben moeder van 3 volwassen dochters en ik hield tijdens de borstvoedingsperiode\'s wel rekening met wat ik at. Niet zo zeer wàt ik at maar hoe ik het klaar maakte. Ik gebruikte inderdaad niet/nauwelijks scherpe kruiden. Herinner me nog dat met name nootmuskaat veel last gaf bij de baby. Dus waarom zou je dat dan doen? Ik heb later trouwens wel eens gehoord dat bijv. chinese vrouwen gewoon hun gekruid voedsel eten zoals ze gewend zijn en dat chinese baby\'s daar via de borstvoeding snel aan gewend raken. Ik zou wel eens willen weten of dat in werkelijkheid ook zo is.

     • Irma

      06 augustus 2010 13:15

      Ik ben zelf moeder van 2 kinderen en allebei hadden ze in de eerste maanden erge last van darmkrampen. Toen ben ik inderdaad minder gekruid gaan eten en ook minder koffie gaan drinken (ben een echte koffie-leut) en dat hielp echt.

      .
      - Advertentie -
      - Advertentie -