Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

A. Atwal, arts en eigenaar bij OneDayClinic

Drs. A. Atwal

OneDayClinic

Over dokter Amit Atwal

Dokter Amit Atwal heeft in 2015 de Onedayclinic opgericht in Amsterdam. Onedayclinic is een kliniek voor betaalbare anonieme soa-testen en -behandelingen waarvan de uitslag meestal al binnen 1 werkdag bekend is. Sinds 2019 is dit ook de enige kliniek die binnen 2 uur de gonorroe- en chlamydia-testuitslag heeft en de hiv-RNA sneltest aanbiedt.

Voordat zij haar praktijk oprichtte, heeft Amit jarenlang gewerkt als arts op verschillende afdelingen, waaronder cardiologie en interne-/longgeneeskunde. Ook heeft zij veel ervaring opgedaan als superviserend arts bij de GGD. Hier heeft zij onder andere de protocollen van de soa-poli herschreven.

Drs. Amit Atwal op Gezondheidsplein

Drs. Amit Atwal: “Ik vind dat er heel veel foutieve informatie wordt gegeven op het internet, terwijl dit gewoon correct moet zijn. Daarom kijk ik teksten na voor Gezondheidsplein. Mensen moeten bijvoorbeeld weten dat ze niet meteen na seksueel contact een gonorroe- of chlamydiatest kunnen doen, maar daar echt wel 10-14 dagen mee moeten wachten. Ook vind ik het belangrijk om mensen in te lichten dat er bijvoorbeeld verschillende hiv-testen zijn, die niet allemaal even betrouwbaar zijn. Het is zonde als mensen een dure test kopen en dan nog steeds niet weten of ze een soa hebben.”

Wegens haar uitgebreide kennis over seksueel overdraagbare aandoeningen, kijkt zij voor Gezondheidsplein vooral teksten op dat gebied na. Denk bijvoorbeeld aan aandoeningen als:

Meer informatie over Drs. Atwal vind je hier.

- Advertentie -
- Advertentie -