Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Beschermde titel voor cosmetisch artsen

woensdag 03 juli 2019 | Bron: Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG)

Beschermde titel voor cosmetisch artsen

Vanaf 1 juli 2019 is ‘cosmetisch arts’ een beschermde titel. “Eindelijk is het duidelijk of de arts een echte cosmetische arts is”, is de trotse reactie van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Doordat niet iedereen zich meer cosmetisch arts mag noemen, kunnen cliënten en patiënten nagaan of hun arts ook daadwerkelijk opgeleid is tot cosmetisch arts.

Wanneer krijg je zo'n beschermde titel?

Alleen cosmetische artsen die de toevoeging “KNMG” (wat staat voor Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunde) mogen gebruiken, voldoen aan de kwalificatie om de beschermde titel te mogen voeren. In een openbaar register is na te gaan of de cosmetisch arts gecertificeerd is. Dit certificaat wordt uitgegeven als artsen zowel bevoegd, als bekwaam zijn. Die bekwaamheid krijgt de arts door aanvullende opleidingen te volgen gedurende zijn loopbaan.

Wat is de meerwaarde van het KNMG certificaat?

Na een strijd van zeven jaar, met steun van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport, is het behalen van een beschermde titel, een belangrijke stap in het waken van kwaliteit in de cosmetische branche. De NVCG doet aan cliënten en patiënten een oproep: overweeg je een cosmetische behandeling? Controleer dan eerst of de behandelaar gecertificeerd is, zodat je je kan verzekeren van zijn of haar bekwaamheid. Dit kan op de website van de NVCG.

Nieuwsgierig of er een betrouwbare (cosmetisch) specialist bij jou in de buurt zit? Kijk ook eens verder op Solvo.nl

.
- Advertentie -
- Advertentie -