Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Hoe wordt een oogafwijking behandeld?

2.3 uit 5 - 3 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Voor het corrigeren van een oogafwijking zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden dan vroeger. Toen kreeg men een bril met dikke glazen op de neus gezet, die vaak niet eens voor veel verbetering zorgde.

OogTegenwoordig zijn er talloze opties om de oogafwijking te corrigeren. De meest voor de hand liggende optie is een bril die de afwijking corrigeert met glazen op de juiste sterkte. Daarnaast kunnen contactlenzen uitkomst bieden. Lenzen zijn in verschillende vormen verkrijgbaar met ieder hun voor- en nadelen. Zachte lenzen hebben bijvoorbeeld meer draagcomfort terwijl harde lenzen langer meegaan en dus goedkoper zijn in gebruik. Een opticien kan je hierin van advies voorzien. De laatste jaren is er een nieuwe techniek op de markt die alle ongemakken van een bril of contactlenzen kan wegnemen. Deze techniek heet refractieve oogchirurgie oftewel: een ooglaserbehandeling.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

2.3 uit 5 - 3 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 11-03-2014

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -