Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Hoe werkt een ooglaserbehandeling?

2.3 uit 5 - 3 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Bij een laserbehandeling wordt de afwijking van de lens in het oog met behulp van laserstralen gecorrigeerd. Over het algemeen is een laserbehandeling mogelijk voor iedereen die een bril of contactlenzen draagt voor het corrigeren van bijziendheid oftewel voor het in de verte kijken.

Belangrijk is dat de bril- of contactlenssterkte ten minste een jaar stabiel moet zijn. Je moet gezond zijn en je ogen moeten uiteraard ook gezond zijn. De leeftijdsgrenzen waarbinnen een laserbehandeling mogelijk is ligt tussen 18 en 60 jaar.

Om erachter te komen of je in aanmerking komt voor een behandeling, kun je contact opnemen met een kliniek die laserbehandelingen uitvoert. Daar kun je een afspraak maken voor een uitgebreid vooronderzoek waarin je advies krijgt over de mogelijke behandelingen. Hoewel er in 90 procent van de gevallen één behandeling nodig is voor een optimale correctie van de afwijking te bereiken, heeft 10 procent een nabehandeling nodig om het resultaat te optimaliseren. Hoe groter je afwijking is, hoe groter de kans is op een nabehandeling.

Meer over ooglaserbehandelingen lees je in het dossier Ogen laseren: van behandeling tot vergoeding.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

2.3 uit 5 - 3 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 06-06-2016

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -