Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Hoe beïnvloeden negatieve ervaringen het seksuele verlangen?

Nog geen beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Seksuele problemen kunnen veroorzaakt worden door negatieve seksuele ervaringen in het verleden. Je hebt dan vaak negatieve associaties bij seksualiteit en moeite om nieuwe seksuele relaties aan te gaan.

Een negatieve seksuele ervaring kan uiteenlopen van iets doen waar je nog niet klaar voor was op jonge leeftijd, tot ernstig seksueel misbruik. Daarnaast wordt vrijen tegen je zin in met je eigen partner ook gezien als een negatieve seksuele ervaring. Een negatieve seksuele ervaring hoeft niet altijd te zorgen voor seksuele problemen, maar er is wel een duidelijk verband.

Naast het bevredigen van de seksuele behoefte vrijen vrouwen om de emotionele verbondenheid te vergroten, de partner te plezieren en om geaccepteerd te worden. Als je in het verleden een negatieve seksuele ervaring hebt gehad, worden deze beloningen lastiger bereikt, wat de tevredenheid over een seksuele gebeurtenis negatief kan beïnvloeden. Je wordt dan ontevreden over je seksleven en kan er niet meer van genieten. Bij zowel mannen (erectiestoornis) als vrouwen kan dit ook weer zorgen voor verminderd seksueel verlangen of angst voor intimiteit.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

Nog geen beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 07-07-2020

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -