Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Veilig douchen in 1 dag

2.5 uit 5 - 4 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Gladde tegels, een hoge instap en weinig ruimte: ze kunnen tot ongelukkige valpartijen in de badkamer leiden. Met een aantal slimme aanpassingen is de badkamer gelukkig veilig te maken, bij sommige bedrijven kun je zelfs weer veilig douchen in 1 dag! Lees hier welke aanpassingen kunnen bijdragen aan een veilige badkamer.

Veilig douchen in 1 dag

Inloopdouche voor veilig douchen

Een hoge instap van de douche, daar kun je zo over vallen, zeker als je even uit balans raakt. En dan niet te vergeten dat de douchetegels vaak glad zijn door water- of zeepresten. Sommige mensen douchen zelfs in bad, waardoor je nog meer risico hebt om uit te glijden of te vallen. Daarom kiezen veel mensen ervoor een inloopdouche te laten plaatsen. Heb je momenteel een bad en wil je deze laten vervangen door een douche? Ook dat kan! Bij sommige bedrijven kun je met een goed voorbereide renovatie zelfs alweer veilig douchen in 1 dag.

Douchestoel en anti-slipvloer

Combineer een inloopdouche eventueel met een douchestoel voor nog meer veiligheid en ondersteuning. Dit is ook handig voor mensen die wat slechter ter been zijn. Met een douchestoel kun je veilig en comfortabel zitten terwijl je doucht. Om te zorgen dat je niet uitglijdt, kun je ook kiezen voor een anti-slipvloer. Dit zorgt voor meer grip, ook op natte vloeren!

Instapbad waarin je veilig kunt douchen

Toch liever een ligbad? Ook dan zijn er oplossingen om toch veilig in bad te kunnen en veilig te kunnen douchen in 1 dag. Kies bijvoorbeeld voor een instapbad. Hierin zit een waterdichte deur met een vacuüm sluiting, zodat je op een veilige manier in en uit bad kunt stappen. Je kunt ook een douche laten installeren in het bad, zodat je ook nog kunt genieten van een douche of goed kunt afspoelen. Voor extra comfort en ondersteuning kun je ook kiezen voor een badstoel in het bad.

Wandgrepen

Wandgrepen aan de muur en bij de douche of het bad zorgen voor goede houvast. Als je even uit balans dreigt te raken, biedt een wandgreep uitkomst. Bedenk van tevoren goed op welke plaatsen een wandgreep handig is. 

Andere aanpassingen voor veilig douchen in 1 dag

Verder zijn er nog talloze maatregelen die je kunt nemen voor een veilige badkamer. Laat je hierover goed adviseren door het renovatiebedrijf of de aannemer die je kiest om de badkamer te renoveren. Andere aanpassingen waar je aan kunt denken voor veilig douchen in 1 dag zijn:

  • De juiste watertemperatuur door een veilige thermostaatkraan.
  • De juiste plaats om douchespullen, zoals shampooflessen en handdoeken op te hangen.
  • Een veilige plaats om de radiator op te hangen.
  • De douchedeur inhangen (naar binnen of buiten openslaand) op een manier die past in de ruimte.
  • En niet te vergeten: voldoende ruimte. Voldoende bewegingsvrijheid in de badkamer is niet alleen prettig, maar ook veiliger omdat je minder snel kunt struikelen.

Dit dossier is mede mogelijk gemaakt door onze partners

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

2.5 uit 5 - 4 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 20-02-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -