Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Waarom hebben zwangere vrouwen vaker een spontane bloedneus?

4.1 uit 5 - 103 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Als je zwanger bent, kun je sneller een spontane bloedneus krijgen dan normaal gesproken. Waarom dat is lees je op deze pagina.

Dat zwangere vrouwen vaker last hebben van een spontane bloedneus heeft te maken met het volgende:

  • ZwangerEen zwangerschap gaat gepaard met een toename in gewicht. Het lichaam gaat daardoor meer bloed aanmaken waardoor er een grotere druk komt te staan op de kleine bloedvaatjes in je neus.
  • Het hormoon progesteron dat tijdens je zwangerschap vrijkomt, zorgt ervoor dat je bloedvaten wat slapper en dunner worden.
  • Tijdens je zwangerschap zijn je slijmvliezen, dus ook de slijmvliezen in je neus, beter doorbloed.

Wanneer je tijdens je zwangerschap een spontane bloedneus krijgt, hoef je je geen zorgen te maken. Een bloedneus is niet schadelijk voor jou en de baby. Om de bloedneus snel te stoppen, kun je neus dichtknijpen of gebruikmaken van een geltube. Je snuit je neus leeg en je knijpt de tube uit in je neus. Het bloeden stopt dan meteen. Dit kan erg handig zijn op momenten dat je bloedneus slecht uitkomt en je eigenlijk geen tijd hebt om deze 10 minuten dicht te knijpen.

Na het inbrengen komt de gel via je neusholte in je keel terecht waar je deze doorslikt. Hier merk je doorgaans weinig van. In de gel zitten geen bestanddelen die slecht zijn voor je baby en is dus tijdens zwangerschap, maar ook tijdens het geven van borstvoeding, gewoon te gebruiken. 

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

4.1 uit 5 - 103 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 01-04-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -