Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van ziekte van berger

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Dr. K. Vos
4.5 uit 5 - 21 beoordelingen
Beoordeling icoon19 mensen vonden deze informatie nuttig

In de meeste gevallen loop je geen nierschade op en is behandeling niet nodig bij de ziekte van Berger. Als er een klein beetje bloed bij de urine zit, maar de nier normaal functioneert, zal er af en toe gecontroleerd worden of er geen nierschade ontstaat. Hoe meer de nierfilters beschadigd zijn, hoe meer eiwit via het bloed in de urine zal lekken. Als er sprake is van aantasting van de nieren, behandelt de nefroloog je verder. Een nefroloog is gespecialiseerd in nierziekten.

De behandeling is afhankelijk van de ernst van de beschadiging aan de nierfilters. Als de hoeveelheid eiwit in de urine boven een bepaalde waarde zit, krijg je medicijnen tegen een hoge bloeddruk voorgeschreven, zoals ACE-remmers. Deze verminderen ook het verlies van eiwit in de urine. Soms wordt visolie voorgeschreven. Dit kan de achteruitgang van de nierwerking iets vertragen en geeft minder bijwerkingen.

Verder dragen een gezond gewicht en niet roken bij aan een verlaging van de bloeddruk.

Terug naar het begin

Pagina laatst aangepast op 05-04-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

Vond je deze informatie nuttig?

4.5 uit 5 - 21 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -