Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van sinus tarsi syndroom

4.6 uit 5 - 8 beoordelingen
Beoordeling icoon8 mensen vonden deze informatie nuttig

De behandeling van het sinus tarsi syndroom is afhankelijk van de oorzaak. Als het sinus tarsi syndroom wordt veroorzaakt door scheefstand van de voet, zoals een platvoet, dan bieden steunzolen of podotherapeutische zolen vaak de oplossing. Deze corrigeren de voetstand waardoor de sinus tarsi minder wordt belast. Het dragen van stevige schoenen draagt ook bij aan het corrigeren van de voetstand. Een podotherapeut kan je hierover adviseren.

Wanneer het sinus tarsi syndroom door verstuiking is ontstaan, is het vaak goed om de voet even rust te geven. Hierbij helpt het soms om de voet in te tapen. Door regelmatig te koelen met ijs verminder je de zwelling.

Bij pijn kun je altijd pijnmedicatie nemen. Bij zeer hevige pijn stelt de orthopeed of fysiotherapeut soms voor om een injectie in het gewricht te zetten. Deze injectie verlicht onmiddellijk de pijn.

Fysiotherapie bij sinus tarsi syndroom

Als de pijn is afgenomen kun je oefeningen krijgen van de fysiotherapeut die de spieren rondom de voet en de enkel verstevigen om het sinus tarsi syndroom in de toekomst te voorkomen.

Operatie bij sinus tarsi syndroom

Indien alle andere behandelingen geen positieve werkingen hebben, is het soms nodig om te opereren. Het bot en het weefsel rondom de sinus tarsi wordt dan hersteld. De uitvoering van deze operatie komt zeer weinig voor.

Terug naar het begin

Pagina laatst aangepast op 30-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Vond je deze informatie nuttig?

4.6 uit 5 - 8 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -