Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Vind je het orgasme een belangrijk onderdeel van het vrijen?

"Seks is meer dan recht op en neer" wordt er wel eens gezegd. Dat gaat zeker op voor een vrijpartij waarin de vrouw een orgasme wil beleven. Penetratie alleen is voor veel vrouwen namelijk niet genoeg om tot een seksueel hoogtepunt te komen. 

Directe stimulatie van de clitoris - door hand, mond, penis of vibrator - is meestal ook nodig om een orgasme te kunnen beleven.

Maar hoe belangrijk is een orgasme eigenlijk? Is een vrijpartij zonder een seksueel hoogtepunt niet bevredigend genoeg? Wat is voor jou de meerwaarde van een orgasme? En vind je het belangrijk dat je partner (ook) klaarkomt tijdens het vrijen? 

Reacties

 • Pieter

  11 juli 2013 15:17

  Hallo, ik ben nu vier jaar getrouwd en ik kom nog steeds niet klaar tijdens sex. Wat kan ik eraan doen? Groetjes

  • Harry

   18 januari 2013 11:18

   Hallo mensen,

   Erotiek is het belangrijkste in het leven. mijn moeder werkte vroeger altijd in de seksindustrie, dus ik ben er mee opgegroeid en weet er alles van. Ik heb nu een vrouw, maar daar is niks spannends meer aan, soms ga ik stiekem naar een andere vrouw voor een heerlijke pot! Ik vind anusneuken het allerlekkerst en als een vrouw mij pijpt, is het de hemel. Hebben jullie vragen, dan kunnen jullie die het best aan mij vragen, ik heb veel ervaring,

   Vriendelijke Groet,

   Harry

   • Dee Pee

    17 juli 2012 19:24

    Een orgasme is heerlijk ontspannend en ontladend, maar dan ben ik er ook meteen klaar mee. Sinds ik seksueel actief ben, is het de mannen maar weinig gelukt om mij een echt orgasme te geven. Maar desondanks geniet ik volop van de seks!! Wel fake ik vaak een orgasme, aangezien "de mannen" nou eenmaal "verwachten" dat je minstens eenmaal een orgasme krijgt. Als ik echt een orgasme wil hebben, doe ik het zelf. Dan ben ik ook meestal met 5-15 minuten klaar, ligt aan de toestand van geiligheid. Gelukkig heeft de overgang (ik ben 53) geen negatieve invloed op mijn libido, zoals je toch veel hoort. Ik wil veel seks!!

    Wel zie ik een man graag klaarkomen! Dat vind ik toch wel een "beloning". Dat vind ik zelf ook belangrijker dan mijn eigen orgasme. Gewoon lekker genieten vind ik het allerbelangrijkste!

    • Bern

     25 februari 2012 09:57

     Ik laat vrouwen ongelooflijk vaak klaarkomen. Daar geniet ik zelf het meest van.

     • k.g.f

      02 februari 2012 09:18

      Na 31 jaar getrouwd te zijn gebeurt er van alles met je lichaam. Zo ook met vrijen met elkaar, maar maakt het zeker niet minder spannend. Als je van elkaar houdt, is het lichamelijke contact met elkaar al heerlijk. We hebben het samen heerlijk als we tegen elkaar aan liggen met onze naakte lichamen en dan is het orgasme niet het belangrijkste, maar het genieten van elkaar. Het is ook geen sex hebben met elkaar nee, het is genieten van elkaar met respekt voor elkaars lichaam.

      • hendriks

       02 januari 2012 18:43

       ja

       • Patricia

        28 april 2011 02:50

        Ja ik vind een orgasme wel belangrijk alleen ben ik nog nooit klaar gekomen onder de sex, ik kom alleen maar klaar als ik het zelf doe, kan dit onzekerheid van mezelf zijn dat ik teveel lig na te denken, of komt dit door mijn antideprasievaas?? ik slik paraxetine 20 mg voor mijn borderline

        • diving girl

         03 december 2010 18:20

         Nee het is niet het!!! Belangrijkst maar wel lekker als het zo nu en dan lukt wat mij sinds ik seksueel actief ben nooit is gelukt.

         • Roy Meertens

          22 augustus 2010 16:57

          Naar mijn mening is dat het vooral om het plezier en genot gaat. Meer dan 70% van de vrouwen tussen de 16 en 30 jaar genomen krijgt geen orgasme zonder stimulatie van de clitoris. Praten en communiceren is belangrijk om te weten te komen of je liefdespartner het vervelend vindt geen orgasme te krijgen. Er bestaan speciaal gels die kunnen helpen maar ook enkele standjes voldoen al om op een makkelijk manier de clitoris te stimuleren. Tip: Praat vooral met je partner hierover, krop het niet op. Dat kan je seksleven beïnvloeden!

          • J TREEP

           01 augustus 2010 18:24

           EEN HEEL BELANGRIJK ONDERDEEL HET IS HET LEKKERSTE VAN DE SEX ALLEBEI LKAAR KOMEN ONTKEN HET MAAR EENS

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -