Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van netvliesbeschadiging

4.2 uit 5 - 11 beoordelingen
Beoordeling icoon9 mensen vonden deze informatie nuttig

Een netvliesbeschadiging kan niet meer behandeld worden. De opgelopen schade blijft aanwezig. Wel is het soms mogelijk om verdere schade te voorkomen door middel van een laserbehandeling. De behandeling vindt poliklinisch plaats en voorkomt dat je nog slechter gaat zien. Met behulp van een laserstraal maakt de oogarts eventueel lekkende bloedvaatjes dicht. Delen van het netvlies die niet meer werken worden afgesloten van de bloedtoevoer. Hierdoor kan het toegevoerde bloed direct naar delen van het oog die het bloed nodig hebben.

De behandeling duurt over het algemeen maar een minuut of tien en voelt aan als kleine speldenprikjes in je oog. Sommige mensen ervaren dit als pijnlijk, maar veel niet. Hoewel de behandeling zelf maar kort duurt, kunnen de gevolgen van de behandeling lang aanblijven. Zo kun je nog enige tijd verblind zijn en kun je nog een aantal uren wazig zijn. 

Pagina laatst aangepast op 25-07-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Vond je deze informatie nuttig?

4.2 uit 5 - 11 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -