Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van jeugdreuma

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door MSc. P. Schipper
5 uit 5 - 1 beoordeling
Beoordeling icoon1 mensen vonden deze informatie nuttig

Bij een groot deel van de kinderen met jeugdreuma verdwijnen de symptomen uiteindelijk volledig. De drie vormen van jeugdreuma worden over het algemeen op dezelfde manier behandeld. Om de pijn en ontstekingen te verminderen krijgt iemand met jeugdreuma vaak medicijnen die ook worden gebruikt bij reumatoïde artritis. Ook behandelingen zonder medicijnen kunnen succesvol zijn. Kinderen met jeugdreuma leren oefeningen om de gewrichten soepel te houden en te voorkomen dat deze stijf worden. Een oefentherapeut of fysiotherapeut kan hierbij helpen. Soms kan een spalk helpen.

Ook als iemand met jeugdreuma geen of weinig symptomen ervaart, moet hij of zij regelmatig door een oogarts worden gecontroleerd op iridocyclitis. Als deze aandoening op tijd wordt herkend kan permanente oogschade worden voorkomen. Als iridocyclitis wordt geconstateerd, krijgt het kind oogdruppels of een zalf met corticosteroïden om de ontsteking te onderdrukken. Pupilverwijdende oogdruppels kunnen de pijn die deze aandoening geeft onderdrukken. Wanneer iridocyclitis ernstig is, is soms een oogoperatie noodzakelijk.

Verder lezen

Pagina laatst aangepast op 20-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

MD. P. Schipper, arts
MSc. P. Schipper

Basisarts (psychiater i.o.)

Mondriaan

Vond je deze informatie nuttig?

5 uit 5 - 1 beoordeling

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -