Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van gevoelige tanden

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Drs. T. van der Beek
4.7 uit 5 - 17 beoordelingen
Beoordeling icoon16 mensen vonden deze informatie nuttig

De behandeling van gevoelige tanden kun je deels zelf doen, maar in sommige gevallen moet je voor een behandeling naar de tandarts. Hoe de tandarts gevoelige tanden behandelt hangt af van de oorzaak.

Als gevoelige tanden veroorzaakt worden door cariës dan verhelpt de tandarts dit met een vulling. Indien gevoelige tanden ontstaan zijn door teruggetrokken tandvlees kan hij het blootliggende tandbeen behandelen met een middeltje waardoor de kanaaltjes in het tandbeen dicht raken en deze minder signalen afgeven aan de tandzenuw. Daarnaast geeft de tandarts of mondhygiënist je altijd nog adviezen en tips om je gebit beter te verzorgen om zo gevoelige tanden in de toekomst te voorkomen.

Tips om gevoelige tanden te voorkomen

Speciaal voor gevoelige tanden zijn er bepaalde tandpasta’s op de markt. Om het effect van deze tandpasta te vergroten smeer je een grotere hoeveelheid tandpasta op je gevoelige tanden en laat je dit een poos inwerken. Als je niet precies weet welke tandpasta het beste is, kun je dit altijd aan je tandarts vragen.

Naast andere tandpasta kan voeding ook invloed hebben op je gevoelige tanden. Probeer zure voedingsmiddelen zoveel mogelijk te vermijden. Deze tasten namelijk het glazuur van je tanden aan. Als je wel iets hebt gegeten wat erg zuur was, spoel dan daarna je mond met water.

Zorg dat er tussen het eten en het tandenpoetsen minimaal een uur zit. Door het eten en drinken wordt je glazuur zachter waardoor je het makkelijker aantast met het tandenpoetsen.

Pagina laatst aangepast op 02-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

Dr. T. van der Beek, arts en anesthesioloog bij Zuyderland
Drs. T. van der Beek

Arts en anesthesioloog

Zuyderland

Vond je deze informatie nuttig?

4.7 uit 5 - 17 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -