Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Patiëntverhalen over bedplassen

Bekijk hieronder het overzicht van verhalen van patiënten over bedplassen. Lees hoe anderen omgaan met bedplassen en wat hun ervaringen zijn. Laat jouw reactie op dat verhaal achter en kom in contact met lotgenoten.

Verder lezen
 • Doordat Niek gepest werd op school, plaste hij in bed

  Sonja's (37 jaar) zevenjarige zoon Niek wordt regelmatig door klasgenootjes gepest. Hierdoor plast hij in bed. De huisarts adviseerde een plaswekker te gebruiken. Deze wekker geeft een signaal af zodra de sensor in contact komt met urine. 

  33reacties
 • "Bedplassen komt vaker voor dan je denkt"

  Loes (33 jaar) haar dochter heeft dit weekend een logeerpartijtje met vriendinnen. Ze kijkt er erg naar uit, maar een jaar geleden was dat wel anders. Toen plaste ze nog regelmatig in haar bed en bleef ze liever thuis. 

  34reacties
 • "Door de plaswekker is onze Ramon van het bedplassen af"

  Lia (36 jaar) begon zich zorgen te maken over het bedplassen van haar zoon Ramon (8 jaar). Ze probeerden van alles en zo nu en dan was hij een keer een nacht droog, maar echt helpen deed niets. Ramon plaste nog steeds regelmatig in zijn bed. Het gevolg was dat Ramon nooit ergens durfde te gaan logeren en zich erg onzeker voelde.

  25reacties | Verhaal door Lia (36)
.
- Advertentie -
- Advertentie -