Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van acnes

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door MSc. P. Schipper
3.5 uit 5 - 8 beoordelingen
Beoordeling icoon5 mensen vonden deze informatie nuttig

De behandeling van ACNES richt zich op het verminderen van pijn. Het begint vaak met adviezen over je houding en dagelijkse beweging. De pijn ontstaat namelijk vaak door bepaalde bewegingen. Vervolgens kunnen therapie en massage uitkomst bieden. Helpt dit onvoldoende of houdt de pijn aan? Dan kun je ACNES als volgt behandelen:

Pijn verminderen met een injectie

De arts injecteert een verdovende stof in het pijngebied. Deze stof werkt in de meeste gevallen na een aantal uur uit. Soms blijft het pijnstillende effect nog een week aanhouden. Vijftien tot twintig procent van de patiënten met ACNES heeft na één injectie geen pijn meer. Het is ook mogelijk dat de pijn terugkeert, herhaalde injecties zijn dan mogelijk. Bij herhaalde injecties is twintig tot dertig procent van de patiënten blijvend pijnvrij.

Triggerpoint bij ACNES

De behandeling van ACNES kan ook in de vorm van een triggerpointbehandeling. Een pijnspecialist probeert dan met lokale injecties de triggerpunten (pijnpunten) te beïnvloeden. Een triggerpointbehandeling bij ACNES wordt vaak uitgevoerd bij patiënten die ook pijn aan de rug of zij hebben.

Zenuwstimulatie bij ACNES

Een andere manier is transcutane elektrische zenuwstimulatie (TENS) waarbij de specialist de pijn vermindert met elektrische stroompjes. TENS stimuleert de afgifte van pijnlijke stoffen en heeft een spierontspannende werking.

Operatie bij ACNES

Wanneer bovenstaande behandelingen niet werken, kun je ACNES laten opereren. Onder volledige verdoving spoort de chirurg de klemmende zenuwtakjes op en verwijdert deze. Zestig tot zeventig procent van de patiënten heeft na de operatie pijnvermindering. Bij een klein deel van de mensen met ACNES zijn de klachten helaas blijvend.

Laatst bijgewerkt op 3 oktober 2017

Pagina laatst aangepast op 05-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

MD. P. Schipper, arts
MSc. P. Schipper

Basisarts (psychiater i.o.)

Mondriaan

Vond je deze informatie nuttig?

3.5 uit 5 - 8 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -