Zoeken

Algemeen

Als je vraagt wat het belangrijkste in het leven is, staat gezondheid steevast bovenaan in het lijstje. Alleen aan liefde, vriendschap en familie wordt iets meer waarde gehecht. Deze vier factoren bepalen dan ook voor een groot deel de kwaliteit van ons leven. Op deze themapagina komen daarom allerhande gezondheidsonderwerpen aan bod: van hart- en vaatziekten tot hooikoorts en van aambeien tot schildklierproblemen. Ook vertellen bezoekers hoe zij zorgen voor een goede gezondheid. 

Discussie

Ben jij regelmatig verkouden? 

Verkoudheid is de belangrijkste oorzaak van ziekteverzuim. Twee tot drie keer per jaar is het meestal raak. Vooral baby's en kinderen zijn vatbaar. Bij hen ligt het gemiddelde op zes keer per jaar. Hoe vaak ben jij verkouden? En hoelang duurt de verkoudheid dan? 

Discussieer mee!

Wat is het prikkelbaredarmsyndroom?

In deze video legt maag-darm-leverarts Marten Otten uit wat het prikkelbare darm syndroom (PDS) is en met welke symptomen het gepaard gaat. Verder licht hij toe welke behandeling bij PDS kan worden toegepast. Tot slot komt nog Tirza Koman, PDS-patiënte, aan het woord om te vertellen over hoe het is om te leven met PDS.

Mijn verhaal

"Ik wil niet dat mijn vrouw naar een mannelijke arts gaat"

Bert: "Vier jaar geleden was mijn vrouw zwanger en een mannelijke arts zou de bevalling gaan leiden. Daar had ik behoorlijk veel moeite mee. Hij zou immers de intiemste plekken van mijn vrouw zien. En ik vond dat dat alleen aan mij voorbehouden is."

Lees het verhaal van Bert! 

Delen