Zoeken

Wat doe jij tegen verkoudheid?

Verkoudheid is de belangrijkste oorzaak van ziekteverzuim. Twee tot drie keer per jaar is het meestal raak. Vooral baby's en kinderen zijn vatbaar. Bij hen ligt het gemiddelde op zes keer per jaar. 

Meestal wordt een verkoudheid veroorzaakt door een virus. Door hand- of mondcontact is besmetting mogelijk, maar ook door het hoesten van mensen die met een virus besmet zijn.

Ben jij vaak verkouden? Of zijn (of waren) je kinderen (vroeger) erg vatbaar? Welke maatregelen neem je als een verkoudheid zich aandient? En hoelang duurt een dergelijke periode meestal?

Reageren
Delen

Reacties

 • Sil

  Jonas

  Mijn zoon Jonas heeft last van zijn neus.

  Reageer
 • Sil

  Esther6101997

  Ik ben al jaren lang verkouden. Vaak naar dokter geweest, medicijn gehad. Dat werkte niet. Nu ben ik een week geleden weer naar de huisarts geweest. Antibioticakuur gekregen voor zeven dagen. Als ik klaar was, zou het voor altijd weg moeten zijn. Maar nu is het nog niet weg en de kuur is al twee dagen afgelopen. Wat moet ik doen? Tijdens de kuur had ik nergens last van. Nu heb ik weer verstopt gevoel in m'n neus. Help, wat kan ik doen?

  Reageer
 • Sil

  Laura

  Hey, ik heb nu al sinds november last van hoesten en ben in die tussentijd al twee keer best wel ernstig ziek geweest. Ik ben al verschillende keren naar de dokter geweest maar we weten niet wat we ertegen zouden kunnen doen, de dokter dacht eerst aan kinkhoest maar de uitslag was negatief. Ik heb ook al longfoto's laten maken. Heeft iemand misschien tips wat het misschien zou kunnen zijn? En nu ik zo lang hoest ben ik al een tijdje bijna m'n stem kwijt, tips zijn altijd welkom.

  Reageer
  • Sil

   nijntjepluis

   Probeer eens een voedingspatroon zonder melk en suiker. Het is even wennen maar ik denk dat je daarmee voor een groot gedeelte geholpen bent.

   Reageer
 • Sil

  Anoniem

  Vorige week ben ik verkouden geworden (niet heel erg alleen mijn stem klonk anders). Nu, een week later, ben ik nog verkouden (stem is weer normaal) maar ik heb nog wel vaak een wat verstopte neus. Hoe kan dit als mijn verkoudheid al over is? En gaat het ooit weg? Want vorig jaar als ik door mijn neus ademde hoorde je me niet eens ademen. Toen werd ik verkouden, en nadat dat over was hoorde je het wel. En na de verkoudheid van vorige week hoor je me nog meer door mijn neus ademen. Help want ik vind dit echt niet leuk meer.

  Reageer
 • Sil

  P

  Dat is niet waar

  Reageer
 • Sil

  Sanne

  Beste Anja,

  Ben je wel eens naar de dokter geweest met je klachten? Als je zo vaak verkouden bent en er ook zo vermoeid bij bent dan is het misschien iets anders dan een simpele verkoudheid. Het klinkt alsof je weerstand erg laag is. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

  Ik zou even naar de dokter gaat om me te laten controleren als ik jou was!

  Groetjes,
  Sanne

  Reageer
 • Sil

  Anja

  Ik ben het afgelopen jaar ook constant verkouden (hoofpijn; spierpijn; niezen; keelpijn; hoesten en jeukende oren) Er zit hooguit een dag of twee drie tussen dat ik klachtenvrij ben, en daarna begint alles van voren af aan!
  Het vervelende aan dit alles is, dat je ook extreem moe bent! Ik ga 's avonds al om 21.00 uur naar mijn bed en als ik 's morgens om 7.00 uur opsta ben ik nog steeds niet fit. Ik sleep me er gewoon doorheen, omdat je bepaalde verplichtingen heb!

  Reageer
 • Sil

  Abc

  Zorg voor voldoende frisse lucht en beweging, maar ook voor rust en ontspanning.

  Echt weer zo'n advies waar je niets mee kan. Daar zit Nederland vol mee!

  Reageer
 • Sil

  Mark

  Zo makkelijk is het niet, ben zo vaak verkouden. Als ik er net 5 dagen van af ben, begint het weer opnieuw. Alleen in de zomer heb ik er geen last van, maar dan speelt de hooikoorts op. Dus het gaat maar lekker zo door. Ik loop al zo lang bij het ziekenhuis, maar krijg van alles mee, maar niks helpt.

  Reageer
 • Sil

  brigit

  Stomen met kippenbouillon schijnt te helpen. Ik heb het ook van internet en vond het maar raar, maar als je ergens vanaf wilt, probeer je alles. Bij mij helpt het en bevalt het ook nog beter dan die zware mentolcapsules, echt een aanrader.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

41 + 9 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Hoe is het om te leven met boezemfibrilleren?

Bekijk de video