Zoeken

Wat doe jij tegen verkoudheid?

Verkoudheid is de belangrijkste oorzaak van ziekteverzuim. Twee tot drie keer per jaar is het meestal raak. Vooral baby's en kinderen zijn vatbaar. Bij hen ligt het gemiddelde op zes keer per jaar. 

Meestal wordt een verkoudheid veroorzaakt door een virus. Door hand- of mondcontact is besmetting mogelijk, maar ook door het hoesten van mensen die met een virus besmet zijn.

Ben jij vaak verkouden? Of zijn (of waren) je kinderen (vroeger) erg vatbaar? Welke maatregelen neem je als een verkoudheid zich aandient? En hoelang duurt een dergelijke periode meestal?

Reageren
Delen
Praat mee over borstkanker!

Forum borstkankerHeb je te maken met borstkanker, in je familie, in je directe omgeving of bij jezelf? En heb je er vragen over of wil je er graag eens over te praten? Praat met lotgenoten op ons forum. Ga naar het borstkanker-forum >>

Wist je dat?

mri hoofdEen MRI-scan van het hoofd de oorzaak van vervelende en langdurige hoofdpijn kan oplossen. Klachten zoals hoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn en spanningshoofdpijn kunnen voortdurend aanhouden of zelfs verergeren. Door bij Prescan een MRI-scan van het hoofd te laten uitvoeren van het hoofd kunnen we doeltreffend bepalen waar de klachten vandaan komen. Na de scan krijg je direct de beoordeling van de arts. Blijf dus niet onnodig lang rondlopen met je klachten en maak direct een afspraak bij Prescan. Je kunt al binnen enkele dagen terecht.

- advertorial -

Reacties

 • Sil

  Dana

  Dankjewel voor je mooie woorden; je hebt inderdaad gelijk dat het leven heel mooi is. Maar voor velen is dat (nog) niet gebleken; je moet er zelf heel bewust achter komen en dat is voor de een moeilijker dan voor de ander. Als je dan zo jouw verhaal leest kan dat voor anderen zeker een steun zijn; ik vind het heel knap hoe je zelf van het leven bent leren te gaan genieten.

  Reageer
 • Sil

  Maria

  Hallo, leuk dit te lezen. Ik ben Shiatsu therapeute in het noorden van het land en weet natuurlijk wat voor invloed een Shiatsu behandeling kan hebben maar deze link naar eetstoornissen had ik nog niet gelegd. Ik vind het heel goed van je dat je dit deelt met anderen en zo ook voor de Shiatsu een stukje 'reklame' maakt en wie weet hebben meer mensen er baat bij. groetjes van maria (m.r@talkline.nl)

  Reageer
 • Sil

  Ada

  Ik heb genoten van dit mooie verhaal.Ik ben zeer geinteresseerd en zou wat meer willen horen over deze trainingen.Waar ze gegeven worden kosten e.d.

  Reageer
 • Sil

  Anoniem

  Ik heb een opmerking over het uitrekenen van je gezonde gewicht. Als anorexiapatiënt ben ik heel veel bezig met mijn gewicht en na een opname in een kliniek heb ik mijn gezonde gewicht behaald.
  Nu zeggen jullie dat het gezonde gewicht ligt tussen 17 en 24.
  Ik wil even zeggen dat dit absoluut niet waar is. Het gezonde gewicht begint vanaf 20, sommige instanties rekenen vanaf 19. Vanaf 17 is echt absurt, dan heb je echt al een flink ondergewicht en dat ik absoluut ongezond. Waarom ligt die grens bij jullie zo laag?
  Ik vind het gevaarlijke informatie vooral als mensen die al gevoelig zijn voor een eetstoornis zicht hierdoor misschien laten verleiden nog meer af te vallen.

  De enquetevraag zie jullie stellen vind ik ook erg moeilijk te beantwoorden. Je kiest namelijk niet voor een eetstoornis. Voordat ik begon met lijnen, dacht ik ook echt niet aan een eetstoornis, helaas is die stoornis gegroeid.

  Sorry, dat ik commentaar heb op het gewicht en de enquetevraag, maar ik vind dat mensen de juiste informatie moeten krijgen. Iemand met anorexia of iemand die er toe neigt zal de 17 grens juist aangrijpen om eronder te komen en dat is echt fout!

  Reageer
 • Sil

  Will

  Na twee hartinfarcten,diverse oorzaken tegelijk: hoge bloeddruk, stess, aanleg suiker, te hoge cholesterol enz.... bleek ik diabetes te zijn geworden. In de sauna, ontmoette ik Jaap, mijn shiatsu-therapeut. Door hem (of zijn therapie) is mijn bloedsuikerspiegel niet echt hoog geworden. Eigenlijk zit ik op een normaal niveau, met de laagste dosering pilletjes... Als ik bij hem kwam was mijn suiker bijv. 9,6 mmol. Na de drukpunttherapie (shiatsu dus) was het
  3 punten gezakt. Door de shiatsu. Ik ga nog steeds alle 3 weken. Als onderhoud en ik ben er vast van overtuigd dat mijn Jaap me geweldig geholpen heeft.....

  Reageer
 • Sil

  Anita (30)

  Ook ik wil reageren op dieetmethoden. Ik ben Anita 30 jaar en zo'n 17 jaar geleden mijn eerste succesvolle lijnpogign gedaan samen met mijn moeder en een dieetiste is het me toen gelukt om af tevallen dit gewicht heb ik tot ongeveer mijn 18de jaar vol gehouden. Toen kreeg ik verkering met mijn man en begon het feesten lekker uit eten stappen in het weekeind op vakanties en noem maar op. Toen we trouwplannen hadden ben ik weer gaan lijnen bij een slankclub en ik ben toen in 1 jaar tijd 25 kilo afgevallen. Toen zijn de kinderen geboren en bleef ik al wat dikker tot de zomer van 1999 ik ging fietsen met mijn kinderen en we op de plaats van bestemming waren en ik zag dat mijn billen en mijn zadel in haar beentjes stonden. Toen heb ik de stoute schoenen aan getrokken en ben naar de huisarts gegaan voor een verwijskaart voor het ziekenhuis, na een zware screening voor een maagbandje werd ik op 20 januari op de wachtlijst gezet en in juni 2000 was het zover. Ik ben nu iets meer!
  dan een half jaar geleden geholpen en ben al 32.8 kg kwijt en ik ben er nog niet. Ook sport ik nu 2 keer per week , cardio fitniss. Ook heb ik een eigen pagina op internet met foto's en mijn verhaal dit is het adres
  http://home.kabelfoon.nl/~ikke/lapband/index.html
  groetjes van Anita

  Reageer
 • Sil

  Yan Ilsen

  Inderdaad een heel mooi verhaal. Het toont dat er vele wegen zijn om tot "je hart, je ziel" te geraken. Het toont ook dat het niet "buiten" ons te vinden is, maar dat we het "binnen", dus in onszelf moeten zoeken.
  Verder laat het goed zien, dat denken ons alleen maar verwart en dat denken niets met het 'pure' gevoel te maken heeft. Heb aandacht voor jouw zelf is iets anders dan nadenken over jezelf. Volle aandacht schept geen verwarring, denken maar al te vaak! Nogmaals dank.

  Reageer
 • Sil

  Myrna Balrak

  Ik ben blij om te horen dat het zo goed met je gaat. Mijn vraag is waar jij Meiso Shiatsu therapie hebt gedaan. Je had het over 8 intensief weekeinden. Ik zit namelijk ook vast in een bepaald denkpatroon waarin ik mijn moeilijke jeugd de schuld gaf. Alvast bedankt, Myrna

  Reageer
 • Sil

  Angelique Daanen

  Goed om te lezen dat Shiatsu zo waardevol voor jou is geworden. Ik ben zelf Shiatsu therapeut in Wijchen (bij Nijmegen) en zie ook binnen mijn praktijk heel mooie dingen gebeuren, tijdens maar ook zeker na de behandeling. Mooi dat je jouw ervaring met shiatsu met de lezers wilt delen.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

43 - 3 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Hoe Conny na 20 jaar toch nog succesvol haar menstruele migraine laat behandelen.

Bekijk de video