Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Gezond bewegen

4.5 uit 5 - 100 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Bewegen hoeft niet altijd sport te zijn. Dansen, een wandeling maken met flink de pas erin, op de fiets boodschappen doen. Dat zijn stuk voor stuk vormen van beweging die goed zijn voor je gezondheid in het algemeen. Bovendien wordt de kans op hart- en vaatziekten,  botontkalking,  overgewicht,  suikerziekte, hoge bloeddruk en spierpijn minder als je beweegt. Helemaal als je daarbij een leefstijl hanteert die je gezondheid extra bevorderen: niet roken, matig alcoholgebruik en gezonde voedingsgewoonten.

Gezond bewegen

Uit onderzoek blijkt dat mensen die veel bewegen, 40 tot 50 % minder kans hebben op darmkanker. Voor borstkanker wordt ook langzaam maar zeker duidelijk dat lichaamsbeweging het risico doet afnemen.

Er zijn uiteenlopende manieren om je spieren dagelijks te gebruiken. Voorbeelden:

  • Loop of fiets naar je werk.
  • Neem de trap in plaats van de lift.
  • Gebruik een ouderwetse grasmaaier in plaats van een moderne.
  • Doe wat oefeningen op de grond, terwijl je naar het journaal kijkt.

Met je fantasie kun je een hoop grenzen verzetten, ook op dit gebied. En hoewel het beter is om langer achter elkaar te bewegen: kortdurende (milde) inspanningen zijn beter dan geen!

Heb je moeite om iedere dag genoeg te bewegen? Dan is de SamenGezond-app misschien wel iets voor jou! Deze app helpt je om haalbare weekdoelen te stellen op het gebied van bewegen. Daarnaast krijg je ook opdrachten over het leefstijlthema waar je specifiek aan wilt werken. Van ontspanning, gezond eten, afvallen of beter slapen. Het mooie is, je verdient met ieder doel dat je behaalt punten en die kun je weer in de webshop uitgeven. Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op SamenGezond.nl.

In dit dossier kun je meer lezen over waar je aan moet denken als je gaat sporten of bewegen.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

4.5 uit 5 - 100 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 14-09-2021

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -