Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

"Ik geniet van mijn oudere minnaar voor zolang het duurt"

Verhaal door Mieke (25)

Mieke is 25 jaar en zes jaar getrouwd. Op seksueel gebied mist ze iets in haar huwelijk en daarom is zij verliefd geworden op een ander. 

"We hebben een goed huwelijk, maar de seks is nooit zo goed geweest. Mijn man en ik zijn daar inmiddels aan gewend (we zijn al negen jaar bij elkaar) en doen ons best. En de laatste tijd gaat het stukken beter. Maar sinds een jaar heb ik een verhouding met een collega die twintig jaar ouder is dan ik. Zijn huwelijk stelt niets meer voor en op het moment dat we oog voor elkaar kregen, stelde de mijne ook niets meer voor. Helaas zijn we verliefd op elkaar geworden en spraken destijds zelfs over een toekomst."

Betrapt

"Toen zijn vrouw erachter kwam (zij heeft ons horen bellen), viel alles in duigen. Een toekomst is nu echt onmogelijk. We zijn over de shock heen en zien elkaar nu nog steeds één keer in de maand en dat is echt geweldig. We hebben meerdere keren geprobeerd om elkaar los te laten, maar dat lukt gewoon niet! We blijven elkaar opzoeken en omdat we met elkaar werken, maakt dat het nog moeilijker. Ik merkte dat als ik hem niet zag, ik thuis een vreselijk humeur had en als we elkaar weer hadden opgezocht, ik veel vrolijker was. Inmiddels heb ik met mijn man een vrij huwelijk, maar ik durf niet te vertellen dat ik nog iemand heb. Ik kan mijn minnaar niet loslaten, we zijn zo happy met elkaar en het maakt echt niet uit dat we zo veel leeftijdsverschil hebben. Ik geniet ervan zolang het duurt, ook al verklaren mensen me voor gek."

"Toen zijn vrouw erachter kwam (zij heeft ons horen bellen), viel alles in duigen. Een toekomst is nu echt onmogelijk. We zijn over de shock heen en zien elkaar nu nog steeds één keer in de maand en dat is echt geweldig. We hebben meerdere keren geprobeerd om elkaar los te laten, maar dat lukt gewoon niet! We blijven elkaar opzoeken en omdat we met elkaar werken, maakt dat het nog moeilijker. Ik merkte dat als ik hem niet zag, ik thuis een vreselijk humeur had en als we elkaar weer hadden opgezocht, ik veel vrolijker was. Inmiddels heb ik met mijn man een vrij huwelijk, maar ik durf niet te vertellen dat ik nog iemand heb. Ik kan mijn minnaar niet loslaten, we zijn zo happy met elkaar en het maakt echt niet uit dat we zo veel leeftijdsverschil hebben. Ik geniet ervan zolang het duurt, ook al verklaren mensen me voor gek."

Verder lezen

Reacties

 • Miss

  16 juni 2014 11:31

  Ik kan er over mee praten. Heb zelf ook een tweejarige relatie met een getrouwde man gehad, in die twee jaar stonden we vaak op het punt te stoppen, maar het kwam er nooit van. Tot twee weken geleden! Hij koos voor z'n vrouw en 't werd 'm te veel allemaal. Pijnlijk maar te verwachten. Hij is 37 jaar en ik 30. Alles was perfect tussen ons, we zijn nog steeds gek op elkaar, maar het contact is wel verbroken vanuit zijn kant!

  • peet

   04 december 2013 16:19

   Dat ze er alle twee van mogen genieten en aan elkaars partner willen kunnen en mogen vertellen, zodat ze er nog meer van kunnen genieten.

   • Speciale ster

    10 december 2012 15:27

    Na een heftige, zwoele en spannende negen maanden leek het mijn minnaar, die 18 jaar ouder is, het best om te stoppen. Hij heeft een hele belangrijke functie in een ziekenhuis en heeft een vriendin en twee kinderen. Zelf heb ik ook een vriend en een zoontje. Ik heb veel sites doorgespit en doorgelezen waarom ik dit heb gedaan en probeerde antwoorden te vinden. Is mijn relatie dan echt zo slecht? Nu ik niet meer met mijn minnaar ben zie ik wat ik mis. Hij wilde ermee stoppen vanwege zijn baan en natuurlijk vrouw en kinderen. Hij kreeg schuldgevoelens. Die had ik niet. Ik heb in alle fases van emoties verkeerd en was zelfs van plan zijn vrouw te bellen en haar de waarheid te vertellen. Ik ben gelukkig tot bezinning gekomen en heb dit gelukkig niet gedaan. Dat verdient zij niet en hij is het niet waard! En wat zijn dan de verdere consequenties... Ik zal nu kritische naar mijn relatie moeten gaan kijken en bedenken wat ik wil. Hij stuurde mij als laatst dat hij mij een prachtige, leuke, geweldige en sexy vrouw ben, maar dat hij geen behoefte meer heeft aan extra spanning en dat hij tevreden is met hoe alles nu gaat. Hij is 'tevreden' met zijn relatie. Ben nu best boos. Nu komt het over dat wat wij deden een test was voor zijn relatie :-(. Ik heb altijd sterk het gevoel gehad dat hij ergens de ware voor mij is/was. Ik heb dit nog nooit zo gevoeld. Zelf zei hij: als ik je 10 jaar geleden had ontmoet had het wel wat geworden. Dat doet mij het meeste pijn. De tijd zal het leren en mijn pijn moet slijten...

    • Emmelie

     07 september 2012 11:05

     Er valt niet aan te ontkomen als je gaat houden van een ander. Het is mij ook overkomen, zonder dat ik er erg in had. Het was een collega, wij werkten veel samen en er ontstond een vertrouwensband. Ik ben na een aantal jaren gescheiden, omdat ik het verschil tussen de beide mannen te groot vond. Ik kon daar niet mee leven. Hij is niet gescheiden. Maar daar had ik alle vrede mee, want zij was er eerder dan ik en ik vond het niet correct dat hij haar inruilde voor een jonger exemplaar. Beiden echtgenoten hebben van onze relatie niets geweten. Wij gingen nooit samen op vakantie of een avondje uit, dat kon niet. Maar wij hielden van elkaar, zonder enige hoop op een toekomst. Die kwam later wel, na 22 jaar op elkaar te hebben gewacht. Iedereen die van mij wist verklaarde mij voor gek, hoe kon ik de beste jaren van mijn leven weggooien aan een getrouwde man? Na overlijden van zijn partner, zijn wij daarna getrouwd en hebben nog 12 zeer gelukkige jaren gehad. Nu is hij, door ouderdom, overleden. Ik ben nu 76 en mis hem nog iedere dag. Ik voel me niet schuldig, heb niemand benadeeld, alleen mezelf. Maar het was het wachten waard. Geniet er van en leg je er bij neer dat er geen toekomst in zou kunnen zitten. Je leeft maar eens, dus waarom dan nu niet een beetje gelukkig?

     • Anneke

      26 juli 2012 13:06

      Beste mieke. Tijdens je trouwbelofte heb je toch aan je man belooft hem te ondersteunen in goede en minder goede tijden? Span jij je wel voldoende in om je relatie goed te houden? Kijk daarbij ook eens naar je eigen tekortkomingen. Het huwelijk is een samenspel tussen twee mensen. Je nare jeugd is geen excuus voor je overspel. Door de ene man financieel onderhouden worden en met de andere man vreemdgaan vind ik walgelijk gedrag. De keuze die je hebt, is trouw zijn aan je huwelijksgelofte of neem de consequentie en ga scheiden zodat je man niet meer financieel voor je op hoeft te draaien. Als mijn man vreemdgaat en ik weet dat dan zet ik hem op straat en mag hij het verder uitzoeken maar in elk geval zal ik hem niet meer terug nemen. Ik laat mijn sexuele gezondheid niet in gevaar brengen door een vreemdganger.

      • Poesevrouw

       18 juni 2012 15:22

       Wat bedoel je mieke, met toen viel alles in duigen? Kwam jullie plannetje in gevaar? Hoe kan je zo dom zijn, met deze man? Je ziet hem eens per maand, dank je de koekoek. Je hebt ook zelf een man, en hij een vrouw. Hier komt verdriet van, je zegt zelf, als je hem niet kan zien, ben je chagerijnig, zie je hem wel, ben je blij. Leuk voor je man hoor, dit gedoe. Wat is een vrij huwelijk? Je bent vrij als je eerlijk en dapper uit een relatie stapt, waar je niet blij van wordt. Wedden dat je minnaar op de vlucht slaat?

       • marissa

        05 februari 2005 03:10

        Speel open kaart, zowel tegenover je man als tegen jezelf.... wat zie je nog in een toekomst met je man! En je minnaar met zijn vrouw? Is er voor jouw minnaar en jou samen misschien ook een mooie toekomst weggelegd...?! En in liefde is geen verschil in leeftijd te groot! Succes

        • 01 februari 2004 01:00

         Eerlijk zijn tegenover je man!

         • Anoniem

          20 januari 2004 01:00

          Ik kan me voorstellen dat het spannend is, alleen moet je de rollen eens omdraaien. Stel dat jij nog heel gek bent van jouw partner, dan zou je ook niet willen dat hij vreemd ging denk ik. Hij verwacht misschien wel dat jullie beide niet vreemd gaan. Het zou zo kunnen zijn dat als hij erachter komt hij zich ontzettend gekwetst en belazerd voelt. Ik zou het wel graag willen weten als mijn partner vreemd ging. Als je je beter voelt bij de andere man, moet je voor jezelf kiezen en daarmee verder gaan. Je leeft ten slotte maar 1 keer. Je moet tevreden zijn met je partner. Als dat niet zo is kan je denk ik beter de huidige relatie verbreken. Ik persoonlijk vind eerlijkheid in een relatie het beste en probeer mij in te leven in een ander en de rollen om te draaien. Zo krijg ik een idee hoe het kan overkomen bij een ander en vanuit daar maak ik altijd een beslissing.

          • Beertje

           16 januari 2004 01:00

           Ik heb het zelf ook mee gemaakt dat ik vreemdging. Het maakt niet uit of hij ouder is of jonger het gaat erom dat je de aandacht krijgt die je op dat moment nodig heb en thuis niet krijgt. Je doet het om je lekkerder te voelen. Geniet er van, maar ik kan je uit ervaring zeggen pas op voor je vaste relatie. Het kan ineens zomaar voorbij zijn en is dat het dan wel waard. Ik loop nog met gevoelens voor die persoon maar heb hem al 7 jaar niet meer gezien of gesproken, omdat ik toch voor mijn eigen partner kies Niet altijd gemakkelijk moet ik bekennen. Wens je veel sterkte.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -